Ciutadania / Participació

L’Ajuntament torna a iniciar el protocol per facilitar el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual

21/05/2019
Comparteix aquesta notícia

Davant la convocatòria d’eleccions municipals i europees del proper 26 de maig, l’Ajuntament ha tornat a posar en marxa a Sant Cugat el protocol d’actuacions per facilitar el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Cal recordar que aquestes actuacions es van impulsar per primera vegada en les eleccions generals del passat 28 d’abril, ja que van ser els primers comicis en què les persones d’aquest col·lectiu van poder votar.

El protocol, elaborat amb la col·laboració de la Federacions d’Associacions de Persones amb Discapacitat Intel·lectual (DINCAT), conté les següents mesures:

  1. L’Ajuntament farà formació als 49 representants de l’administració local que estaran presents a cada col·legi electoral. En aquesta formació es recordarà aquesta novetat per tal que, en cas que sigui necessari, puguin aclarir dubtes i facilitar el vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.
  2. L’Ajuntament ha adaptat una petita guia amb consells per a apoderats de les meses electorals amb l’objectiu de garantir el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.
  3. Es col·locaran elements gràfics als col·legis electorals per facilitar el vot d’aquest col·lectiu.
  4. S’ha creat un apartat al web municipal per tal de recollir tota la informació sobre el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.
  5. Finalment, també s’ha editat una guia ràpida per ajudar els periodistes a tractar aquesta notícia.

Guia_Vot_Persones_Discapacitat_Intellectual.