Ciutadania / Cultura

En marxa la campanya ‘Jo educo en igualtat’ per promoure la literatura no sexista

18/12/2019
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament inicia una campanya per promoure el préstec i la venda de literatura no sexista entre joves i infants. La iniciativa compta amb la col·laboració de les biblioteques (a partir del 15 de gener) i 6 llibreries del municipi: Alexandria, Paideia, Abacus, Pati de Llibres, Celler de Llibres i Casa del Llibre.

Amb el lema ‘Jo educo en igualtat’, totes aquelles persones que comprin o agafin en préstec un dels títols inclosos a la guia ‘Contes que compten’ rebran de regal una bossa de roba coeducativa.

D’aquesta manera, es pretén incentivar a pares, mares, joves i infants la lectura de contes i llibres no sexistes que trenquin els estereotips dels rols de gènere.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha posat en valor la guia com a “eina útil per a construir una societat més igualitària i més justa a través de la cultura”.

Gibert ha explicat que la publicació dona a conèixer diferents propostes literàries que aborden temes tant importants com “les emocions, els models de família, la diversitat afectiva i sexual, la prevenció de la violència masclista o la coresponsabilitat entre d’altres”

La infància i l’adolescència són dues de les etapes claus durant les quals nens i nenes reben estímuls socials que influeixen en la construcció de la perspectiva de gènere. Els productes culturals que consumeixen durant aquestes edats seran molt importants a l’hora de conformar la seva pròpia identitat, els estereotips i les actituds i valors associats a cada gènere.
‘Contes que compten’

La guia ‘Contes que compten’, recentment actualitzada, recull una seixantena de títols no sexistes classificats per edats. A més de a les biblioteques i les llibreries, el catàleg també es farà arribar a totes les escoles i AFES del municipi.
La guia completa es pot trobar als diferents equips municipals i també es pot consultar al web municipal a través del següent enllaç:

GuiaContes_AjSC_201911