Ciutadania

A Sant Cugat, connectem amb la corresponsabilitat

04/03/2019
Comparteix aquesta notícia
dia de la dona 2019

Com cada any l’Ajuntament commemora el Dia Internacional de la Dona (8 de març). Reivindiquem la igualtat efectiva entre homes i dones perquè els drets socials, polítics i econòmics siguin equitatius.

Enguany hem volgut assenyalar la importància de la corresponsabilitat com a eix bàsic en la consecució de la igualtat efectiva entre homes i dones. La corresponsabilitat familiar és la necessària implicació dels homes en el comanteniment i organització de les tasques domèstiques, la cura i educació dels seus fills i filles. És un model d’organització basat en el repartiment equitatiu entre els membres d’un mateix grup familiar, d’acord amb les seves possibilitats, de les tasques de la llar de les quals tothom se’n beneficia i de les quals tothom és responsable.

Precisament això és el que vol expressar el cartell guanyador d’enguany, la necessitat del repartiment equitatiu d’unes tasques que, si no s’equilibren es converteixen en càrregues.

Paral·lelament s’ha organitzat, amb el suport d’una desena d’entitats, un programa d’activitats amb una trentena d’activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Pots consultar el programa d’actes AQUÍ: triptic_actes_dia_de_la_dona_2019.