Atenció ciutadana

Disposició de la prestació dels serveis socials a Sant Cugat arran de les restriccions pel coronavirus

15/03/2020
Comparteix aquesta notícia

Segons instrucció de Generalitat es mantenen equips de guàrdia centralitzats a  la Casa Mònaco: la població haurà de contactar amb serveis socials a través de serveissocials@santcugat.cat o al telèfon 93 565 70 00 si pateixen un cas de vulnerabilitat o si coneixen alguna situació de necessitat. L’horari d’atenció presencial a Casa Mònaco és de dilluns a divendres de 10 a 14h. Es demana prioritzar la gestió telefònica sempre que sigui possible.

 

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha assegurat:  “El repte que tenim davant és sobretot de responsabilitat i cura amb la gent més vulnerable. L’ajuntament, amb els treballadors públics al davant, vetllarem per evitar situacions de risc en infants, gent gran, persones amb dependència, persones sense llar…” . També ha afegit: “Però la responsabilitat de frenar el virus  segueix sent de tothom i la solidaritat de cura amb les persones que tenim més a prop serà també un factor clau”.

 

Infància i adolescència

 

–           Es  tramiten targetes moneder per aquelles famílies en situacions de vulnerabilitat amb infants amb beca de menjador per garantir una alimentació adequada durant els dies que les escoles i instituts estiguin tancats.

 

Gent gran i persones dependents

 

–        El servei de Teleassistència farà el seguiment de les persones que viuen més aïllades i les persones que viuen soles.

 

–        Seguiment de persones grans que no tenen Teleassistència  coordinadament amb Creu Roja.

 

–        Es manté el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) a les persones amb dependències severes  i/o valorades d’alta vulnerabilitat.

 

Altres informacions

 

1)        Punt de trobada: les professionals continuaran treballant i podran atendre telefònicament qualsevol incidència.

2)       Amb Creu Roja s’ha acordat que donaran informació i orientació a les persones que els facin demandes respecte el Voluntariat **

3)        Caritas:

o    Mantenen el rebost obert a través de voluntariat

o    Menjador social funcionarà a través de carmanyoles a les persones que poden escalfar el menjar a casa seva, i la resta se servirà allà, evitant aglomeracions.

o    Continuarà funcionant dutxes i bugaderia per a les persones que ja atenen habitualment.

 

** Voluntariat:

Aquelles persones que vulguin ajudar a pal·liar i cuidar ho poden fer dirigint-se a la Creu Roja, entitat amb la qualServeis Socials té acord de col·laboració.

 

Canals de contacte per a informació referent a voluntariat de Creu Roja

 

–          www.creuroja.org

 

–          www.2cruzroja.es

 

–          902 22 22 92 (Creu Roja)

 

–          93 674 23 83 (Oficina Sant Cugat)

 

–          Aplicació mòbil Cruz Roja Española (per a més informació de l’app consultar a https://www2.cruzroja.es/-/nueva-app-de-cruz-roja-para-movilizar-a-la-sociedad )