Alcaldia

Sant Cugat se suma al Pla de Xoc per la reindustrialització al Vallès Occidental

17/01/2020
Comparteix aquesta notícia

Els tinents d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, i de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, han assistit aquest migdia al sincrotró Alba a una trobada-reunió dels membres del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental. L’acte ha comptat amb la presència de Raül Blanco, secretari general d’Indústria i de la petita i mitjana empresa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

En el marc d’aquesta trobada s’ha presentat al secretari l’experiència del Pacte a la comarca i el recentment aprovat Pla de Xoc per la reindustrialització al Vallès occidental. Aquest Pla contempla quatre mesures per donar una resposta efectiva a la situació de la indústria a la comarca, que durant l’any 2019 ha patit 13 expedients de regulació (ERO) que han significat la destrucció de 412 llocs de treball. Les mesures són:

• Prevenció i reacció davant EROs
• Fer arribar la fibra òptica a tots els polígons
• Potenciar la innovació digital i tecnològica
• Promocionar el valor industrial a la comarca i sensibilitzar el conjunt de la societat de la importància d’aquest sector

El tinent d’alcaldia Pere Soler ha mostrat el compromís de Sant Cugat amb el pacte per la Reindustrialització i el Pla de Xoc per “promoure llocs de treball de qualitat a Sant Cugat i a la nostra comarca”. Soler també ha remarcat la importància “teixir complicitats” a nivell comarcal i amb la Diputació i el Ministeri per tal de donar el màxim suport al teixit productiu.

Finalment, Soler també ha expressat que “ens mirem amb certa preocupació els EROs que estan afectant a la comarca perquè tenim treballadors que viuen a Sant Cugat però van a treballar en aquestes indústries i que es poden veure afectats”.

Per la seva banda, el secretari d’Indústria ha donat suport públicament a les propostes del pacte per la Reindustrialització i ha destacat que “és molt important trobar una veu comuna en un territori per tal de trobar sinèrgies i treballar plegats, en aquest cas a favor de la indústria”. En aquest sentit, ha recordat que aquest sector “és la que genera més llocs de feina estables i de més qualitat”.

A la trobada ha assistit el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez; la presidenta de l’Àrea Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç Diputada de la Diputació de Barcelona, Eva Menor; l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordon, així com representants de les alcaldies i entitats membres del Pacte per la Reindustrialització.