Alcaldia

Sant Cugat, de dol per la mort dels joves alpinistes al Perú

08/01/2019
Comparteix aquesta notícia

L’alcaldessa, Carmela Fortuny, ha presidit aquest migdia a la plaça de la Vila els 5 minuts de silenci convocats per l’Ajuntament en record dels quatre alpinistes que diumenge van perdre la vida a la muntanya Nevado Mateo del Perú a causa d’una allau. Dos d’ells vivien a Sant Cugat, un altre a Cerdanyola i l’altre víctima era el guia peruà que els acompanyava.
Un centenar de persones ha assistit a aquest acte per expressar el seu condol i solidaritzar-se amb les famílies de les víctimes. Paral·lelament, l’Ajuntament ha decretat un dia de dol per aquests fets, ha anul·lat tots els actes municipals previstos avui i les banderes del consistori onegen a mig pal.
L’alcaldessa, Carmela Fortuny, ha traslladat el condol de tota la ciutat a les famílies i ha dit que “és un dia molt trist per les ciutats de Sant Cugat i Cerdanyola. De forma coordinada volem mostrar el nostre condol i la nostra tristesa”. Fortuny ha remarcat que “ara és el moment d’acompanyar les famílies i de respectar aquests moments íntims que requereixen” i ha explicat que des dels dos ajuntaments se’ls està oferint un acompanyament.
Finalment l’alcaldessa ha agraït “l’eficaç resposta de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i del RACC” ja que, tot i que les víctimes no estaven federades, estan rebent el suport d’aquestes dues entitats com si ho fossin.