Alcaldia

Sant Cugat acull la 7ª Travessa Transpirenaica “per la inclusió social dels joves i el desenvolupament sostenible”

06/05/2019
Comparteix aquesta notícia

El passat dissabte 4 de maig a les 13:30 h, la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament, Susanna Pellicer, va rebre els membres participants a la Travessa TSS 2019, una marxa per la inclusió social de la joventut i el desenvolupament sostenible; 45 persones van fer una ruta circular de 20 kilòmetres d’inclusió i solidaritat, Mundet-Sant Cugat- Mundet a través de la serra de Collserola per preparar-se per la travessa, iniciant la seva aportació mediambiental per la iniciativa “Let’s Clean up Europe”, recollint brossa durant el recorregut pel parc natural de Collserola i donar a conèixer la iniciativa al poble de Sant Cugat.

“El nostre municipi”, va dir Susanna Pellicer, “està encantat d’acollir una activitat com aquesta, que fomenta entre els joves en situació vulnerable els valors educatius bàsics per així facilitar-los la inserció i l’acompanyament a la societat. És una magnífica iniciativa i nosaltres hi volem donar tot el nostre suport”.

“La Travessa TSS és un projecte educatiu als pirineus d’integració i sensibilització per l’inclusió social on posem en contacte a joves, educadors, institucions i empreses, per compartir vivències i creixement personal, donant un espai igualitari per joves, que en molts casos estan en situació de gran vulnerabilitat, crear aliances entre les entitats socials, les institucions i empreses és clau per transformat la vida d’aquest joves i de la societat”, va assegurar Irene Zendrera, directora de la TSS

LA TRANSPIRENAICA SOCIAL SOLIDÀRIA (TSS)

Educació a la natura, transformació social a la muntanya per a joves en situació de vulnerabilitat, connectant-los amb l’empresa per millorar la seva projecció de futur. 7 anys connectant a joves, entitats socials, empreses i institucions en plena muntanya per impulsar la inclusió social i el talent dels joves. Nascuda l’any 2013 de la mà de la fundació Formació i Treball, l’associació TSS és una entitat que treballa a la natura per formar a joves en situació de vulnerabilitat, i que els connecta amb persones, empreses i institucions per afavorir la seva inserció social, educativa i/o laborar. L’activitat central de l’associació és la Travessa TSS, un projecte educatiu a la muntanya de 30 dies pels Pirineus, del cap d’Higuer (País Basc) al cap de Creus, a fi de promoure la inclusió social i la inserció socioeducativa i laboral de joves en risc d’exclusió.

LA MARXA PER LA INCLUSIÓ

No obstant això, la Transpirenaica Social Solidària fa més accions formatives a la natura durant tot l’any on hi participaran joves d’entitats socials que promouen la inclusió social, professionals de
diferents sectors, empresaris i amics de la TSS amb l’objectiu d’establir una xarxa social solidària activa. Així doncs, el dissabte 4 de maig, la Transpirinenca Social Solidària organitza una caminada que té com a recorregut el tram del Camí de Sant Jaume entre Barcelona i Sant Cugat a través de la serra de Collserola. La sortida és a l’estació de metro L3-Mundet, de Barcelona, i finalitza a la Plaça de la Vila de Sant Cugat. Alguns dels espais que es recorreran són el Castell Fortí, el turó de Valldaura, el Pas del Rei, l’ermita de Sant Medir, la masia de Can Borrell i el Pi d’en Xandri. 45 persones van participar d’aquesta caminada de Mundet a Sant Cugat, entre ells joves i empresaris de les entitats que donen suport aquesta iniciativa solidària amb 7 anys de trajectòria i més de 50 institucions, empreses i organitzacions que la recolzen.

La Transpirinenca Social Solidària 2019 té el suport de la Fundació Formació i Treball, la Fundació Pere Tarrés, Càritas, Creu Roja, Aema, Superacció, CNO, Accem, Carta de la Pau, El llindar, i amb ells caminen voluntaris Suez Espanya, Agbar, Fundació la Caixa, Esade, Barcelona Serveis Municipals, Fundació Claror, Fundació Can Caralleu, Centre Excursionista de Catalunya i Laboratoris Viñas, entre d’altres.