Alcaldia

Les sessions participatives de la Taula Ciutadana per l’Emergència Climàtica seran digitals per la crisi sanitària

20/04/2020
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament reformula les sessions presencials previstes per la Taula Ciutadana per l’Emergència Climàtica i les adapta a un format digital per seguir treballant amb les entitats i la ciutadania mentre duri la crisi sanitària del coronavirus.

Amb aquesta voluntat, les  sessions que hi havia previstes durant els mesos de març i abril ja s’han reprogramat per fer-les a través d’Internet, amb sessions en línia previstes per les següents dates:

  • Transició alimentària: 29 abril, a les 17 h
  • Mobilitat: 13 maig, a les 17 h
  • Transició energètica: 27 de maig, a les 17 h
  • Infraestructura verda i biodiversitat: data per confirmar

Per tal de facilitar la participació, cada un d’aquests eixos comptarà amb un vídeo de presentació per part d‘un responsable o tècnic municipal, que s’enviarà una setmana abans de la sessió a les persones inscrites.

Aquest material, a més, es penjarà a la plataforma decidim.santcugat.cat perquè tothom qui ho vulgui se’l pugui mirar i pugui fer les seves aportacions i propostes.

L’objectiu d’aquesta feina prèvia és poder recollir aportacions i propostes per tal de treballar-les i debatre-les durant les sessions en línia amb totes les persones participants. D’aquesta manera, es volen mantenir, en la mesura del possible, les dinàmiques de participació i treball conjunt que havien començat a funcionar, amb gran èxit, en les primeres sessions presencials de la Taula.

Pel que fa als eixos restants, la sessió sobre Residus Zero ja es va fer el 25 de febrer, i la sessió sobre Transició cultural, prevista pel 21 de maig, queda a l’espera de l’evolució de la situació sanitària.

L’objectiu del Govern municipal és seguir avançant en la definició del Pla d’Acció i les actuacions que s’implementaran a Sant Cugat per combatre els efectes del canvi climàtic, un dels eixos prioritaris d’aquest mandat i que encara pren més força en un context com l’actual, en què l’emergència sanitària està comportant l’adopció de nous models de vida i una adaptació o reconversió d’alguns sectors econòmics.