Alcaldia / Territori

L’Avinguda de Josep Anselm Clavé reobre com a carrer per a vianants

31/07/2023
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament ha recepcionat l’obra el 27 de juliol, dins el termini previst.

Aquesta actuació feta sobre uns 1.450m² i pressupostada en 880.000€, ha permès la vianantització del carrer amb plataforma única i control d’accés al trànsit com a la resta de l’eix de vianants.

La remodelació també ha inclòs la plantació de nou arbrat, la substitució de l’enllumenat públic, la incorporació de mobiliari urbà i la renovació i millora de les xarxes de clavegueram, aigua, gas i telefonia.

L’alcalde, Josep Maria Vallès, acompanyat del regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Àngel Pedrós, ha visitat aquest matí la remodelació de l’avinguda de Josep Anselm Clavé que va començar el passat 27 d’octubre de 2022. Les obres, projectades per l’empresa Cáceres Arquitectura, SCP i executades per l’empresa CiC3, han finalitzat en el termini previst i fan que aquest carrer s’inclogui en l’eix de vianants del nucli antic.

Amb l’objectiu de seguir treballant per millorar la qualitat urbana de la ciutat i promoure una mobilitat més sostenible i segura, les actuacions realitzades donen prioritat als vianants i s’ha aprofitat per millorar l’accessibilitat i renovar diferents serveis.

  • S’ha pavimentat el carrer segons el model de plataforma única amb pedra natural granítica-porfírica que li atorga a aquest espai unes característiques singulars típiques del centre històric.
  • Per tal de facilitar l’accessibilitat a les persones amb discapacitats visuals, s’han marcat visualment i tàctil els itineraris accessibles del carrer.
  • S’ha implantat el mateix sistema de control d’accés al trànsit que ja hi ha a l’eix de vianants.
  • En la zona, s’han plantat aurons i freixes a tot el carrer que generen nous espais naturalitzats i d’ombra.
  • S’ha incorporat mobiliari urbà que ofereixen noves zones d’estada i, també, aparcaments de bicicletes.
  • S’ha substituït l’enllumenat públic.
  • S’ha substituït i actualitzat la xarxa de clavegueram, la recollida d’aigües pluvials, l’enllumenat, telefonia, gas i aigua potable.

L’alcalde ha destacat que “la vianantització d’aquest carrer representa un pas endavant en la pacificació de l’entorn i la dignificació dels carrers del nucli antic. La transformació d’Anselm Clavé converteix aquesta avinguda en un entorn amable, inclusiu i dona un millor accés a un equipament tan important per la ciutat com és el Teatre La Unió”.

Un cop acabades les obres, la Companyia Aigües de Sabadell, S.A. (CASSA) ha detectat una fuita d’aigua, no imputable als treballs de remodelació, a l’antiga canonada que creua el nostre municipi.

Segons les proves realitzades, la fuita s’ubica als voltants del número 20 de la via. Aquest fet obligarà a reobrir un tram del carrer per procedir a la reparació d’aquesta avaria. Està previst que les obres de reparació de la canonada s’iniciïn el proper 14 d’agost.