Alcaldia / Cultura

L’Ajuntament té imatges dels presumptes autors de l’atac vandàlic a les parets exteriors del Monestir de Sant Cugat

14/04/2022
Comparteix aquesta notícia

Aquest dimecres, a les vuit del vespre, han aparegut pintades de grans dimensions a diverses parts de la façana especialment a la zona est, en els paraments exteriors dels absis de l’església i de la sala capitular del claustre del Monestir de Sant Cugat,  monument històric del segle IX. L’edifici va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional el 1931 i és peça central del conjunt monumental dels Museus de Sant Cugat.

La Policia Local ha posat denúncia i facilitat com a prova a la policia judicial de Mossos imatges de dos individus en la seqüència posterior als fets. El cos local continua la seva investigació per identificar als presumptes autors, a l’espera que l’autoritat judicial ordeni una eventual detenció.  

A primera hora d’aquest dijous el servei de neteja municipal ja ha netejat les pintades realitzades sobre ciment. També al llarg del dia d’avui, un tècnic en conservació i restauració de Béns Culturals està realitzant tasques de neteja especialitzada amb vapor d’aigua a pressió, una tècnica gens agressiva per la pedra.

Pel que fa als danys sobre pedra patrimonial, la tinència d’alcaldia de Cultura i Patrimoni ha enviat restauradors al terreny per obrir quan abans les accions de reparació i protecció de l’espai. La quantia dels danys dependrà de l’avaluació que facin els restauradors.

Mireia Ingla, alcaldessa: “El vandalisme i el menyspreu cap a l’espai públic són deplorables. Ara els hem de patir en elements patrimonials tan valuosos com el Monestir. Hem presentat denúncia, rebutgem unes actuacions lamentables i agraïm la col·laboració ciutadana”.

Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura: “L’Ajuntament continuarà protegint i preservant al màxim la nostra cultura patrimonial que és un bé comú de tota la ciutadania. El Monestir forma part del nostre dia a dia; ens pertany i ens l’hem de sentir nostre,  l’hem d’estimar i respectar”.