Alcaldia / Economia

S’inaugura l’oficina Sant Cugat Feina amb l’objectiu de promoure la plena ocupació de qualitat al municipi

16/01/2019
Comparteix aquesta notícia

L’alcaldessa, Carmela Fortuny, ha inaugurat aquest matí “Sant Cugat Feina”, la nova oficina que centralitza els serveis municipals d’atenció a les persones que cerquen feina o que volen millorar la seva situació professional. “Amb la posada en marxa d’aquest espai”, ha remarcat l’alcaldessa, “el nostre objectiu és seguir treballant per promoure la plena ocupació de qualitat a Sant Cugat”.

A partir d’ara, doncs, l’Ajuntament oferirà a “Sant Cugat Feina” els seus serveis d’informació, assessorament i formació en l’àmbit de la inserció laboral. A més, també estarà a disposició de les empreses que cerquen personal per cobrir llocs de treball. L’oficina, situada al carrer Vallès número 18, té un horari d’atenció de dilluns a divendres de 9 a 14 hores (amb cita prèvia trucant al 93 565 70 00 o al 010).

“Sant Cugat Feina” neix a partir de la renovació del Servei d’Ocupació Municipal (SOM). Aquest canvi permet millorar l’atenció personalitzada als usuaris, ampliar l’espai del servei i oferir a la ciutadania un únic punt de referència en l’àmbit de l’ocupabilitat. L’Ajuntament ha invertit 60.000 euros en la renovació d’aquest local, que ja era de propietat municipal.
L’acte d’inauguració de Sant Cugat Feina també ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura, Promoció Econòmica i Ocupació, Sílvia Solanellas, i la regidora de Comerç, Mayte Pérez.

Objectiu: atur 0

En aquests moments a Sant Cugat hi ha 2.501 persones que busquen feina. Representen una taxa d’atur del 6’2% de la població activa del municipi, una dada més baixa que la mitja catalana i que d’altres ciutats del seu entorn (Catalunya 10’6%).

A més a més la ciutat ha registrat un creixement del 10% del nombre d’empreses durant els darrers 4 anys (2.969 empreses any 2015 / 3.279 empreses any 2019). Paral·lelament, a Sant Cugat hi ha 65.000 llocs de treball i una població activa de 40.000 persones. En els darrers quatre anys s’han generat 10.000 llocs de treball (+18%), ja que l’any 2015 a Sant Cugat hi havia 55.000 llocs de treball.

Tot i aquestes dades positives, l’Ajuntament manté com a prioritat el foment de l’ocupació, la generació de noves oportunitats laborals i la dinamització econòmica. L’objectiu és facilitar que la taxa d’atur segueixi reduint-se fins arribar al mínim tècnic possible. Per aquest motiu, entre d’altres iniciatives, ha renovat i impulsat el servei d’ocupació amb l’obertura de “Sant Cugat Feina”.

700 ofertes i 1.000 llocs de treball

Al 2017, unes 6.000 persones es van beneficiar d’algun dels serveis municipals per afavorir l’ocupació. A més a més, l’any 2018 des de l’Ajuntament (SOM) es van gestionar més de 700 ofertes de treball, que a la vegada suposaven 1.055 llocs de feina. Finalment, des d’aquest mateix servei l’any 2018 es van contractar 63 persones com a Plans d’Ocupació i 9 joves en pràctiques.