Alcaldia

L’Ajuntament i la junta de la Unió Santcugatenca acorden l’inici de l’activitat de l’entitat al nou edifici

16/06/2021
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament i la junta de la Unió Santcugatenca acorden l’inici de l’activitat de l’entitat al nou edifici

El consell general del consorci de la Unió, reunit aquest dilluns, ha aprovat l’inici de la seva dissolució

L’Ajuntament es farà càrrec de les despeses de manteniment de l’edifici fins que la Unió en sigui copropietària, fet que es produirà una vegada s’hagi fet la divisió horitzontal de l’equipament

El consell general del consorci de la Unió Santcugatenca s’ha reunit aquest dilluns passat amb un únic punt en l’ordre del dia, el d’aprovar l’inici de la seva dissolució, tal com va acordar l’assemblea de socis de l’entitat fa pocs mesos. Després d’aprovar-se aquest punt, al torn de precs i preguntes l’alcaldessa i presidenta del consorci ha fet la proposta d’acordar l’entrada de l’entitat i l’inici de l’activitat de les seccions de manera imminent.

Ara s’obre un període en què la Unió i l’Ajuntament duran a terme la liquidació del consorci i la divisió horitzontal de l’equipament, en funció del que va aportar cada part per construir la nova seu (el sòl per part de l’entitat i la inversió per la part municipal). Una vegada fet el càlcul, es repartirà la propietat entre les dues parts.

Fins aleshores, l’entitat podrà fer ús de l’equipament per a la seva activitat diària i l’Ajuntament assumirà les despeses de manteniment de la nova seu (llum, aigua, calefacció, neteja, manteniment, consergeria…).

Mireia Ingla, alcaldessa: “Culminem un procés molt important per a les dues parts. La Unió torna al seu lloc històric, al carrer d’Anselm Clavé, i la ciutat guanya un equipament de ciutat molt important per continuar desenvolupament la cultura santcugatenca.”

El projecte escenotècnic, pendent de licitar

Amb l’obertura de la Unió, l’entitat abandona les dependències de la Casa de Cultura i es dona el tret de sortida de l’activitat a l’equipament per part de les seves seccions, però encara queda pendent enllestir l’adeqüació escenotècnica del Teatre i la Sala Clavé. L’equip de govern municipal treballa per licitar les obres del projecte per als dos espais en els propers mesos.