Alcaldia

L’Ajuntament es reuneix amb les direccions de totes les residències de Sant Cugat

09/04/2020
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament s’ha trobat aquest dijous amb totes les persones responsables de les residències de gent gran a la ciutat, una trobada que es durà a terme de manera setmanal i que aquest dijous ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Mireia Ingla; la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert; i la regidora de Salut, Gemma Aristoy. Per part de l’EMD ha participat la vocal de Gent Gran, Elena Degollada.

En aquesta primera reunió, l’alcaldessa ha posat en comú totes les accions que ha dut a terme el consistori des de l’inici de la crisi: entrega de material, desinfecció dels equipaments, servei de càtering… unes mesures que les residències han trobat encertades i han agraït.

Així mateix, s’ha acordat establir un operatiu per coordinar l’Ajuntament i les residències a l’hora de fer el seguiment del material que es demana a la Generalitat i de les tasques de neteja setmanal en aquests centres, de la qual el consistori continua encarregant-se.

Paral·lelament, l’alcaldessa ha proposat habilitar un hotel de la ciutat perquè els professionals de les residències puguin estar-s’hi mentre duri la situació actual. Una altra de les mesures que s’han proposat és activar un canal d’informació específic per tal d’informar els familiars de gent gran que estigui a les residències sobre la situació d’aquests centres.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Volem ser transparents al màxim amb les residències i les seves persones responsables. Per això, cada setmana ens trobarem de manera virtual per exposar les necessitats que tenen, intercanviar opinions i canalitzar les seves demandes. No oblidem que parlem d’un dels col·lectius més vulnerables davant el virus i, per tant, hi hem d’abocar tots els recursos de què disposem”

A partir d’ara, l’Ajuntament i les residències tindran un contacte setmanal per analitzar i desplegar aquestes i altres mesures que es puguin plantejar.
Més material sanitari

La trobada també ha servit per posar en comú les accions que s’han dut a terme per part dels CAP i els departaments d’Afers Socials i Salut de la Generalitat. Les residències, de la seva banda, han demanat poder disposar de tot el material sanitari i de protecció necessari, a més d’un mecanisme àgil per poder diferenciar la gent gran que està contagiada de la que no, per poder evitar la propagació del COVID-19.