Alcaldia

La xarxa de fibra òptica municipal s’estén a zones allunyades del centre de la ciutat i s’incrementa en 35 Km

22/09/2023
Comparteix aquesta notícia

Una subvenció de 3,6M€ del fons Next Generation ha permès executar tres projectes, que milloraran la connectivitat de diferents seus municipals, així com la instal·lació de càmeres per a la millora de la mobilitat

 

L’alcalde, Josep Maria Vallès, acompanyat del tinent d’alcaldia de Ciutat Digital, Jordi Puigneró, s’han desplaçat al Node 1 d’aquesta ampliació de la xarxa, on han seguit les explicacions tècniques de l’obra feta

 

Els fons europeus Next Generation han permès a l’Ajuntament ampliar la xarxa de fibra òptica municipal de la ciutat, que ara arriba fins a zones allunyades del centre com la Floresta, les Planes, Valldoreix, Mira-sol o Can Barata.

 

L’ampliació de la xarxa ha millorat la connectivitat de diverses dependències de l’Ajuntament distribuïdes per tot el territori, així com la instal·lació de càmeres per a la millora de la mobilitat. L’ampliació suposa incrementar en 35km de cable de fibra òptica la xarxa actual de l’Ajuntament, que passarà a ser de més de 65km.

 

Les obres d’ampliació de la xarxa de fibra òptica municipal han estat finançades pels fons Next Generation amb 3,6M€. Els projectes executats han servit per dur a terme l’obra civil de la rasa i la instal·lació del cablejat. També s’han instal·lat càmeres per la captació d’imatges que permetran millorar la mobilitat a Sant Cugat en el futur. Així mateix, s’han adquirit els servidors que han de permetre fer l’analítica de les dades. Algunes de les càmeres instal·lades serviran, a més, per al control de les baixes emissions i l’accés a les zones amb restriccions.

 

En total, s’estan instal·lant i renovant un total de 90 punts de càmeres arreu del municipi.

 

L’alcalde, Josep Maria Vallès, acompanyat del tinent d’alcaldia de Ciutat Digital, Jordi Puigneró, s’han desplaçat al Node 1 d’aquesta ampliació de la xarxa de fibra òptica municipal, on han seguit les explicacions tècniques de tota l’obra feta amb els fons Next Generation.

 

L’alcalde ha dit, després de veure el calaix del Node 1 de la xarxa, que aquesta ampliació de la de fibra òptica de l’Ajuntament “és un pas endavant en la línia del que s’havia fet en mandats anteriors quan Sant Cugat va destacar com a ciutat de referència al país i va ser una de les primeres ciutats, per no dir la primera, en apostar per transformar Sant Cugat en una smart city”.

 

El tinent d’alcaldia de Relacions Institucionals, Bon Govern i Ciutat Digital, Jordi Puigneró, ha manifestat que “el projecte de smart city, que ara reprenem amb la creació de la tinença d’alcaldia de Ciutat Digital, té com a principal missió millorar la captació de dades digitals de la ciutat; perquè si tenim dades de qualitat prendrem millors decissions, per exemple, sobre la mobilitat, que és un dels objectius d’aquests projectes que avui presentem”.