Alcaldia

El govern impulsa un consell de ciutat i comissions informatives extraordinàries per continuar donant resposta a la crisi de la COVID-19

23/04/2020
Comparteix aquesta notícia

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha presentat aquest dijous als partits polítics amb representació al consistori una proposta per continuar donant solucions als efectes de la pandèmia a Sant Cugat. Es tracta d’un doble marc de treball que consisteix, d’una banda, en la creació de tres comissions informatives extraordinàries amb els grups municipals; i de l’altra, la constitució d’un Consell de Ciutat que s’articuli específicament per deliberar amb els agents de la ciutat sobre les conseqüències de la crisi.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Una vegada superada aquesta primera etapa de la crisi, on el Govern ha liderat la resposta institucional i ha compartit amb els grups polítics la resposta que s’ha donat en cada moment, ara cal iniciar-ne una de nova. És el moment en què partits, entitats, associacions empresarials i comercials, i altres col·lectius, ens posem a treballar de valent per acordar les accions, les polítiques i els àmbits on caldrà concentrar tot els recursos públics i privats, per tal de sortir de la crisi de la millor manera possible”

L’objectiu és que les tres comissions –Drets Socials i Ciutadania (presidida per la tinenta d’alcaldia Núria Gibert); Hisenda, Promoció Econòmica i Comerç (presidida pel tinent d’alcaldia Pere Soler); i Cultura i Teixit Associatiu (presidida per la tinenta d’alcaldia Esther Madrona)- siguin un espai de debat on govern i oposició puguin debatre sobre les mesures a emprendre per l’Ajuntament, prenent com a base el pla de xoc de 7 milions d’euros aprovat en el ple municipal d’aquesta setmana.

Per fer-ne seguiment, les conclusions d’aquests espais es portaran a la Junta de Portaveus, on es comparteix tota la informació sobre la pandèmia a escala local i que es reuneix des de fa un mes de manera setmanal.

El Consell de Ciutat

D’altra banda, l’equip de govern vol constituir un Consell de Ciutat que serveixi d’espai consultiu i de deliberació amb representants de la societat civil, per tal de retre compte de les mesures empreses i rebre també propostes i aportacions per part tots els agents de la ciutat.

Per poder respondre a aquest objectiu caldrà revisar el seu reglament de funcionament i de composició, i fer les aprovacions necessàries al ple municipal.