Ajuntament / Habitatge

S’obre el període per sol·licitar els ajuts a l’habitatge que atorga l’Ajuntament

21/07/2020
Comparteix aquesta notícia

Es poden sol·licitar fins al 30 de setembre. Aquests ajuts socials van adreçats a llars amb límit de recursos i famílies monoparentals

Fins al 30 de setembre l’Ajuntament té obert el període per sol·licitar els ajuts econòmics a l’habitatge. L’objectiu d’aquesta iniciativa municipal és beneficiar les persones i famílies amb menor capacitat econòmica (pensionistes, majors 65 anys, llars amb límit de recursos…) i famílies monoparentals per fer front a les despeses associades a l’habitatge.

L’ajut serà equivalent a un percentatge de la quota de l’IBI de l’habitatge habitual (les persones que visquin de lloguer en un immoble i que per contracte hagin de pagar l’IBI, també podran sol·licitar-lo).

La quantitat que es destina a l’ajut varia progressivament –entre el 90 i el 16%- en funció dels ingressos de la unitat de convivència, el nombre de persones que en formen part i el valor cadastral de l’immoble on habiten. Tota la informació sobre el requisits i sobre documentació a aportar es pot consultar a la seu electrònica de l’Ajuntament (AQUÍ).

Enguany l’Ajuntament ha destinat una partida de 200.000€ a aquests ajuts. Aquesta quantitat econòmica s’ajusta al nombre de sol·licituds que l’Ajuntament ha rebut en anys anteriors. Cal recordar, a més, que paral·lelament l’Ajuntament ha impulsat enguany un paquet de mesures –amb un import inicial d’uns 2 milions d’euros, que podrien ampliar-se- per ajudar la ciutadania afectada pels efectes de la COVID-19 a fer front a les despeses relacionades amb l’habitatge.

390.000€ en bonificacions per a famílies nombroses

D’altra banda, cal recordar que l’Ajuntament bonifica part del rebut de l’IBI a les famílies nombroses. Aquest col·lectiu no rep un ajut econòmic sinó que, directament, es bonifica l’import de l’IBI per tal d’aplicar-hi una rebaixa. Enguany les bonificacions es mantenen igual que l’any passat, arribant a un màxim del 90%. De moment en el que portem d’any 2020 l’Ajuntament ha bonificat 389.622’96€ a un total de 989 famílies nombroses santcugatenques.