Ajuntament / Economia

S’incorporen 35 persones als plans d’ocupació municipals

09/01/2020
Comparteix aquesta notícia

L’alcaldessa Mireia Ingla ha donat aquest migdia la benvinguda a les 35 persones que, des d’aquest mes de desembre, formen part del nous Plans d’ocupació de l’Ajuntament. En aquest cas, totes les contractacions s’han realitzat amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i corresponen a:

Programa ENFEINA’T (12 mesos de durada)

• 8 Agents de Civisme
• 6 Auxiliars de protecció civil
• 2 peons de jardineria

Programa TREBALL I FORMACIÓ (6 i 12 mesos de durada)

• 1 Administrativa
• 3 Oficials de paleta (1 dels quals, un cop estigui aprovat i signat el Conveni corresponent, prestaran serveis a l’EMD de Valldoreix)
• 14 peons (4 dels quals, un cop estigui aprovat i signat el Conveni corresponent, prestaran serveis a l’EMD de Valldoreix)
• 1 Coordinadora dels plans d’ocupació

L’alcaldessa Mireia Ingla ha reivindicat que ‘tothom tingui una feina digna i de qualitat’. En aquest sentit ha expressat la voluntat del govern perquè els plans d’ocupació ‘siguin un punt d’inflexió en la vida de les persones que hi participen i que tinguin una continuïtat’

Durant el 2019 s’han contractat 137 persones. Actualment n’hi ha 96 (incloses les 35 noves incorporacions) tenen contracte en vigor.

Els Plans d’Ocupació municipals, vehiculats a través de Sant Cugat Feina i que reben el suport del SOC, l’AMB i la Diputació de Barcelona, van adreçats preferentment a persones aturades de llarga durada i majors de 45 anys.

Per la seva part la tinenta d’alcaldia de Promoció econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, ha destacat que els plans d’ocupació són ‘una oportunitat per obrir les portes del mercat laboral’. D’aquesta manera, des de l’Ajuntament s’impulsaran polítiques actives per tal ‘d’aportar les eines necessàries als i les participants dels plans d’ocupació per obtenir la formació i l’experiència que els permetrà trobar una feina’ amb l’acompanyament del servei Sant Cugat Feina.

Cal destacar que al voltant del 45% de les persones que han passat per aquests Plans d’ocupació durant el 2019 han pogut trobar feina.

Des de fa més de 20 anys que l’Ajuntament contracta persones en el marc dels PPOO. Durant aquest temps, els perfils laborals han anat canviant i, en els darrers dos anys, s’ha apostat per la creació de nous perfils o figures professionals entre les quals destaquen els dels Agents de Civisme o els d’Auxiliar de protecció civil, formant aquestes persones en àmbits i professions de futur i reforçant al mateix temps la convivència i la seguretat a la ciutat.

Per millorar l’ocupabilitat de les persones participants, també, en els últims anys, s’han introduït diverses millores de les condicions laborals dels Plans d’Ocupació:

• Ampliació de la durada dels contractes en aquelles convocatòries que sigui possible de mínim un any, per ampliar l’experiència i la inserció al mercat laboral
• Reforç de l’acompanyament del lloc de treball per facilitar l’adaptació
• Equiparació de condicions de permisos, vacances i conciliacions amb els treballadors de l’Ajuntament
• Participació dels Sindicats en els processos de selecció com a exercici de transparència
• Millores salarials progressives fins a l’aprovació d’un salari mínim de referència per a totes les contractacions de l’Ajuntament fixat en 1.100 euros mensuals (15.400 € bruts anuals)

També, en aquest sentit, cal destacar l’aprovació d’un nou protocol i d’uns criteris d’admissió d’ofertes a la Borsa de Treball Municipal gestionada pel servei SANT CUGAT FEINA.