Ajuntament

Sant Cugat tindrà 4 nous col·legis electorals a les eleccions generals del 28-A

07/03/2019
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat estrenarà quatres col·legis electorals a les eleccions generals del proper 28 d’abril: la Sala Canigó, el Centre d’Art Maristany, l’Oficina d’Estacionament Regulat i l’Ateneu Santcugatenc (Casa Jaumandreu). La nova redistribució s’ha generat a partir dels següents canvis:

  • 4 meses del PAV3 passen al Centre d’Art Maristany
  • 2 meses del PAV3 passen a la Sala Canigó
  • 1 mesa del PAV 3 passa a l’Ateneu (Casa Jaumandreu)
  • 1 mesa del Xalet Negre passa a l’Oficina d’Estacionament Regulat

Aquests canvis afectaran un total de 6.174 persones. L’objectiu és apropar encara més els electors al seu col·legi electoral i agilitzar les votacions. A més a més, el PAV3 deixarà de ser col·legi electoral per facilitar l’ús esportiu d’aquest equipament en les jornades electorals.

D’altra banda, hi ha un col·legi electoral que canvia de nom però no de lloc: el col·legi “Impulsis” (carrer Vallès, 18) passa a nomenar-se “Sant Cugat Feina” (que és el nom de l’oficina que actualment ocupa aquest espai municipal).

62.121 santcugatencs i santcugatenques amb dret a vot

En aquestes eleccions un total de 62.121 electors i electores tindran dret a vot a Sant Cugat. Aquest cens -que encara és provisional perquè falta passar el període de reclamacions- es va tancar a dia 1 de gener de 2019.

Aquesta xifra suposa un augment del 2’3% respecte les darreres eleccions celebrades a Sant Cugat. En aquella ocasió (eleccions al Parlament de Catalunya del desembre de 2017) el cens electoral estava format per 60.724 ciutadans i ciutadanes.

Calendari electoral i reclamacions de cens

El període de reclamacions al cens serà de l’11 al 18 de març (ambdós inclosos). El cens es podrà consultar a www.santcugat.cat, www.ine.es o al telèfon 901 101 900. Les possibles reclamacions s’han de presentar a l’Ajuntament de forma presencial.

D’altra banda, el vot per correu es demana i s’efectua a les oficines de Correus. Qui vulgui fer-ne ús ja pot fer la seva sol·licitud fins al 18 d’abril. El vot s’ha d’emetre fins al 24 d’abril.

Finalment, els membres de mesa es notificaran a partir del 4 d’abril.

Col·legis i meses electorals