Ajuntament / Eleccions

Sant Cugat tindrà 3 nous col·legis electorals el 10-N

09/10/2019
Comparteix aquesta notícia

Noves ubicacions

Sant Cugat estrenarà tres col·legis electorals a les eleccions generals del proper 10 de novembre: el Club Muntanyenc, la Llar d’avis de la Parròquia i l’Escola Oficial d’Idiomes. La nova redistribució s’ha generat a partir dels següents canvis:

• 2 meses de la Casa de Cultura passen al Club Muntanyenc
• 2 meses de l’escola Joan Maragall passen a la Llar d’avis de la Parròquia
• 2 meses de l’escola Collserola passa a l’escola Oficial d’Idiomes

Aquests canvis afectaran un total de 4.706 persones. L’objectiu és apropar encara més els electors al seu col·legi electoral i agilitzar les votacions. En total al 10-N Sant Cugat tindrà 89 meses repartides en 34 col·legis electorals.

Pel que fa al cens, un total de 61.934 electors i electores tindran dret a vot a Sant Cugat. Tot i ser pràcticament definitiva, aquesta xifra encara podria canviar una vegada s’incorporin les reclamacions que s’hagin pogut efectuar.
Aquest cens suposa un augment d’un 1% respecte les darreres eleccions generals celebrades el 28 d’abril d’aquest any. Llavors van tenir dret a vot 61.279 ciutadans i ciutadanes.

Aquesta tarda el tinent d’alcaldia de Presidència Pere Soler ha presentat el dispositiu electoral del 10-N i ha destacat que “l’objectiu és facilitar al màxim el dret a vot de la ciutadania”.

Facilitats per accedir i votar als col·legis electorals

Per primera vegada l’Ajuntament activarà un servei per portar als col·legis persones que tinguin dificultats de mobilitat. S’oferirà a través de Protecció Civil i els agents cívics municipals. Properament s’anunciarà com s’ha de sol·licitar aquest servei.
L’Ajuntament també posarà en marxa el protocol d’actuacions per facilitar el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual. També es recuperarà l’ús dels llistats en paper perquè la ciutadania pugui consultar directament al seu col·legi electoral a quina mesa ha de votar. Aquesta informació també l’oferiran in situ els representants de l’administració.

Oferta de feina per a persones en situació d’atur

L’Ajuntament ofereix a través de Sant Cugat Feina 50 places per fer la recollida i transmissió de dades el dia de les eleccions. Per sol·licitar-ho, cal inscriure’s abans del 14 d’octubre a https://www.santcugatfeina.cat/oferta?&idOferta=5066. El sou és de 150 a 250 euros, més dietes. La contractació es prioritzarà per a persones desocupades.
Dispositiu municipal de 200 treballadors
L’Ajuntament ha organitzat un dispositiu especial amb gairebé 200 treballadors per garantir el bon funcionament dels comicis. El dispositiu inclou la logística, el suport informàtic, la informació al ciutadà, el suport tècnic i la vigilància als col·legis i els cossos de seguretat. Un operatiu que implica les àrees de Serveis Urbans, Seguretat Ciutadana, Padró i Serveis Generals, Comunicació, Educació, Ocupació i Presidència.
Vot per correu
Aquesta modalitat de vot es demana i s’efectua a les oficines de Correus. Qui vulgui fer-ne ús ja pot fer la seva sol·licitud fins al 31 d’octubre. El vot s’ha d’emetre entre el 28 d’octubre i el 6 de novembre.

Col·legis i meses electorals

Consulta’ls Col·legis Electorals