Ajuntament / Cultura

Sant Cugat se suma al Dia Internacional dels Museus que se celebra el dia 18 de maig de forma virtual

14/05/2020
Comparteix aquesta notícia

Tot i el confinament derivat de l’estat d’alarma pel coronavirus que va obligar també al tancament dels museus, Sant Cugat commemora el Dia Internacional dels Museus, que se celebra el proper dilluns 18 de maig, amb la mateixa intensitat que en anteriors edicions gràcies als formats digitals.

El lema escollit per a l’edició 2020 és “Obrim finestres, museus per la igualtat”, que posa l’èmfasi en la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus.
Les portes dels museus estan tancades, però “Obrim finestres”, digitals, perquè tothom pugui  continuar gaudint del patrimoni museístic de Catalunya a través de la pantalla de l’ordinador o d’un dispositiu mòbil.

Per aquesta ocasió els Museus de Sant Cugat proposen diferents activitats i animen tothom a participar:

  • Què ha de ser per a tu un museu?

Edició d’un vídeo on santcugatencs i santcugatenques responen a la pregunta Què ha de ser per a tu un museu? . Amb la seva participació es vol posar en valor la funcionalitat dels espais museístics com a llocs d’intercanvi de coneixement, de benestar i creixement personal. El vídeo es retransmetrà a través de les xarxes socials dels Museus

  •  Tour virtual en directe

Visita guiada en directe a partir del tour virtual de 360º al Claustre del Monestir de Sant Cugat. La visita serà conduïda per Jorge Rodríguez Ariza, especialista en Simbologia i Art Sagrat i membre de l’equip dels Museus.

Es retransmetrà en directe per Youtube Live el diumenge 17 de maig a les 19.15 h i podeu seguir-la a https://www.youtube.com/user/patrimonigencat

Els tours virtuals s’oferiran en Llengua de Signes Catalana (LSC), a càrrec d’intèrprets i professionals de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA).

  • Participació al Museum Quiz , reemissió del joc de preguntes i respostes, tipus trivial, que van realitzar una quinzena de museus catalans, entre ells el de Sant Cugat, amb ‘l’objectiu de proporcionar una alternativa cultural i de lleure durant l’estat de confinament.

El concurs adreçat a persones adultes i famílies conté preguntes sobre temes d’actualitat, locucions i frases fetes, cultura popular, arts (música, cinema, pintura, escultura, gravat, disseny, etc.) i curiositats, amb especial atenció al patrimoni cultural de cadascun dels museus participants.

 

Aquestes dues darreres accions, que formen part de la campanya #Museusacasa, estan liderades per la Generalitat de Catalunya i a les quals els Museus de Sant Cugat s’hi han volgut sumar per compartir amb la ciutadania el Dia Internacional dels  Museus.

Més informació sobre les accions arreu del territori amb motiu del Dia Internacional dels Museus a: http://patrimoni.gencat.cat/DIM2020

Els Museus de Sant Cugat ofereixen permanentment recursos virtuals per a descobrir el museu des de casa a http://www.museu.santcugat.cat , a l’espai Museu Obert.

Podeu seguir totes les seves activitats a través de:

Twitter: @Museusstc

Instagram: museu_sant_cugat

Facebook: Museus de Sant Cugat