Ajuntament

Sant Cugat rep el títol de “Ciutat de la ciència i la innovació” que atorga el govern de l’estat

09/06/2022
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat ha rebut el títol de “Ciutat de la Ciència i la Innovació” de part del Ministeri de Ciència i Innovació del govern de l’estat.

Aquest reconeixement distingeix el compromís i l’aposta de l’Ajuntament per fomentar la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (I+D+I) al municipi així com el suport que dona a empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador.

De la candidatura santcugatenca, el Ministeri ha valorat diferents activitats empresarials, socials i tecnològiques presents a la ciutat. Així mateix, també ha tingut en compte l’impuls innovador de l’Ajuntament en aspectes d’atenció ciutadana, d’organització interna i de gestió procedimental.

En concret, s’han valorat projectes ja en marxa com el programa de promoció de la cultura innovadora per al personal municipal, la transformació digital dels processos administratius, l’assessorament i atenció a empreses emprenedores, la creació d’un comitè d’innovació dins de l’Oficina d’Agenda Urbana i planificació municipal o projectes de sostenibilitat finançats a través de fons europeus.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Sant Cugat és una ciutat innovadora i amb un gran potencial tecnològic. Estem molt satisfets d’haver rebut aquest reconeixement, que és d’abast estatal i que ens ajudarà a seguir impulsant totes aquelles polítiques municipals per reforçar aquests valors a la ciutat. En aquests moments, la tecnologia i la innovació són fonamentals per reforçar el benestar i la qualitat de vida de la ciutadania”.

 Pere Soler, primer tinent d’alcaldia: “és una satisfacció plena pel reconeixement a la potencialitat de Sant Cugat i seguirem treballant per continuar sent una ciutat referent en el suport al teixit empresarial. Amb transparència i avançat cap a la innovació en la prestació dels serveis públics i la modernització en la gestió i organització de l’ajuntament i la seva relació amb la ciutadania.”

 Sant Cugat és un dels deu municipis que ha rebut el guardó aquest any en la categoria de municipis entre 20.000 i els 100.000 habitants (Categoria B).

Associació Ciutats de la Ciència i la Innovació

Amb aquest guardó ara Sant Cugat passa a formar part de la Red Innpulso, un fòrum de trobada i de definició de polítiques locals innovadores on es comparteixen experiències i projecte. Actualment, està integrat per 83 ciutats d’arreu de l’estat.

Les ciutats de la Xarxa Innpulso reben, a més, el suport del Ministeri de Ciència i Innovació a través dels ajuts que es concedeixen anualment per a la incorporació d’agents locals d’innovació a les estructures de govern municipal, per tal de reforçar les capacitats de gestió de les polítiques d’innovació en l’àmbit local.