Ajuntament / Ciutat / Cooperació

Sant Cugat referma el seu agermanament amb la ciutat italiana d’Alba

27/10/2022
Comparteix aquesta notícia
Sant Cugat referma el seu agermanament amb la ciutat italiana d’Alba
Aquest cap de setmana una delegació institucional encapçalada per l’alcaldessa Mireia Ingla visitarà la ciutat per refermar llaços i celebrar el 15è aniversari de l’agermanament
Una delegació institucional encapçalada per l’alcaldessa Mireia Ingla, el tinent d’alcaldia de Presidència, Pere Soler, i diversos regidors municipals visitaran els dies 28, 29 i 30 d’octubre per refermar llaços amb la ciutat d’Alba i celebrar el 15è aniversari de l’agermanament.
La visita, que coincideix amb la celebració de la 92a Fira Internacional del Tartufo Bianco d’Alba, també comptarà amb la presència dels comitès d’agermanaments d’ambdues ciutats i una delegació dels geganters de Sant Cugat.  
En el transcurs de la visita l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i l’alcalde d’Alba, Carlo Bo, signaran un conveni per mostrar el compromís d’ambdues ciutats de seguir agermanats. En aquest acte la Fundació DESYAM (Fundació pel Desenvolupament Europeu, Sostenible i d’Ajuda a les Dones) entregarà de mans de la seva presidenta, Roberta Martín, un reconeixement a una dona de cada ciutat: per part de Sant Cugat a Nora Patrón, fundadora d’ASDI, i per part d’Alba a Lucciana Calda, fundadora de l’agermanament amb Sant Cugat.
Per altra banda, els geganters de Sant Cugat aprofitaran aquesta visita per divulgar les festes populars catalanes i de Sant Cugat i fer nexe d’intercanvi amb entitats culturals d’Alba. El dissabte 29 realitzaran pel nucli històric una cercavila i ball amb els gegants Joan i Marieta acompanyats de capgrossos i músics. A la cercavila els acompanyaran també els Sbandieratori del Borgo de San Lorenzo.