Ajuntament

Sant Cugat, primer municipi que diu ‘SAY YES’ al català

21/11/2023
Comparteix aquesta notícia
Sant Cugat, primer municipi que diu ‘SAY YES’ al català
El consistori dona suport a la campanya promoguda per Òmnium i Plataforma per la Llengua que lluita pel reconeixement de l’oficialitat del català a les institucions europees
L’Ajuntament de Sant Cugat dona suport a la campanya ‘SAY YES’ perquè el Català esdevingui la 25a llengua oficial a Europa. Impulsada per Òmnium Sant Cugat i la Plataforma per la Llengua, ha rebut el suport de la regidoria de Política Lingüística. Sant Cugat es converteix doncs en el primer ajuntament de Catalunya, i de l’àrea dels Països Catalans, que expressa el seu compromís amb la iniciativa. La imatge de la campanya, amb el missatge ‘SAY YES’, es reproduirà en els diferents suports digitals del consistori.
En la reunió de dimecres 14 de novembre de 2023 dels ministres d’Afers Europeus de la Unió Europea (UE), el secretari d’estat per a la UE del Govern espanyol, Pascual Navarro, ha presentat la proposta adaptada a sis condicions que compleix el català:
• Una llengua originària d’un estat membre
• Tenir reconeixement constitucional
• Ser llengua de treball al parlament estatal
• Haver-se utilitzat durant almenys deu anys a les institucions de la UE per acords administratius
• Que els tractats s’hagin traduït a aquestes llengües amb còpia certificada al Consell
• Que sigui un estat qui demani l’oficialitat i n’assumeixi el cost
Plataforma per la Llengua, i Òmnium Sant Cugat, celebren que els diferents ajuntaments, entitats i personalitats de la societat catalana exemplifiquin que la llengua catalana és una llengua viva i que volem que el català es converteixi en llengua oficial de la Unió Europea. 

Les dues entitats recullen suports a través del web https://www.sayyes.cat/.