Ajuntament / Innovació

Sant Cugat participarà el 14 d’octubre en la sisena edició d’Innpulso Emprende

11/10/2022
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat participarà el 14 d’octubre en la sisena edició d’Innpulso Emprende

53 ciutats de la Xarxa Innpulso se citen a València amb l’objectiu de connectar els ajuntaments amb el teixit empresarial més innovador

El pròxim 14 d’octubre València acollirà la 6a edició d’Innpulso Emprende. L’esdeveniment, promogut per la Xarxa Innpulso, té com a objectiu principal facilitar la trobada entre responsables municipals i el teixit emprenedor, alhora que es premien les iniciatives més innovadores dels diferents municipis.

Innpulso Emprende reuneix anualment alcaldes i alcaldesses de les ciutats pertanyents a la Xarxa Innpulso amb les pimes, micropimes i startups més innovadores que han estat seleccionades per cadascuna de les ciutats. Així, la trobada facilita l’acostament entre pimes innovadores en l’àmbit nacional, potencia l’intercanvi d’experiències en la promoció i el suport a la innovació des de l’administració i, en definitiva, posiciona i impulsa les pimes innovadores pertanyents a les ciutats Innpulso, donant visibilitat per facilitar-ne l’accés a mercats potencials i possibles inversions.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, el tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler, i la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, representaran Sant Cugat en aquesta 6a edició d’Innpulso Emprende, que comptarà amb la participació de 53 ciutats pertanyents a la Red Innpulso, que, per segon any, tornarà a girar a l’entorn de la Missió de Ciutats Intel·ligents i Climàticament Neutres (100 Climate-neutral Cities by 2030 – by and for the Citizens) impulsada per la Comissió Europea).

La Missió té com a objectiu donar suport, promoure i guiar 100 ciutats europees per la seva transformació sistèmica cap a la neutralitat climàtica per al 2030, convertint en centres d’innovació a totes les ciutats. València ha estat designada per la Comissió Europea com una d’aquestes cent ciutats que assumiran el repte de ser climàticament neutres el 2030, per la qual cosa aquesta edició se celebra en una ciutat que serà clau en els anys vinents. La finalitat de la missió, per la seva banda, inclou fomentar una transició justa per millorar la salut i el benestar de les persones i aportar nombrosos beneficis addicionals a aquesta transició, com ara la millora de la qualitat de l’aire, la creació d’ocupació i estils de vida més saludables.

Programa de la jornada

La jornada arrencarà a les 9:00 h amb les intervencions de l’alcalde de València, Joan Ribó, els copresidents de la Xarxa Innpuls Juan Carlos Abascal (alcalde d’Ermua) i Carles Ruiz (alcalde de Viladecans) i Teresa Riesgo, secretària general d’Innovació al Ministeri de Ciència i Innovació, els qui donaran la benvinguda a les persones assistents.

Després de la benvinguda institucional, l’esdeveniment constarà de tres blocs de presentacions en què les empreses, acompanyades per l’alcalde o l’alcaldessa del seu municipi, hauran de defensar el seu projecte en un termini de temps reduït.

En el cas de Sant Cugat, l’alcaldessa, Mireia Ingla, presentarà el projecte de VOTTUN, empresa dedicada a les certificacions digitals Blockchain i a l’economia circular.

S’entregaran dos premis, un serà per al Projecte més innovador a l’àmbit de la Innovació Social, i l’altre serà per al Projecte més innovador a l’àmbit de la Innovació Tecnològica. A més, n’hi haurà una menció especial per a l’empresa més “Influencer”, és a dir, aquella que hi hagi generat més trànsit i interacció en xarxes socials.

A l’hora d’avaluar els projectes, el jurat, format per Patricia Molina, directora de Ciutat, Territori i Medi Ambient a Tecnalia, Manuel Gomicia, director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, Celsa Monrós, directora general del Canvi Climàtic de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana i Juan Bueno, CEO de Myrentgo Mobility i director del MiV Mobility Startup Program de València, valorarà aspectes com la maduresa de la idea, el caràcter innovador del projecte, la viabilitat del projecte, la capacitat i experiència de l’equip i el nivell d’impacte sobre el territori. Com a complement a l’esdeveniment, les empreses participants a Innpulso Emprende tindran també l’oportunitat de participar al VLC Startup Market, un gran aparador per a empreses innovadores i tecnològiques que, promogut per València Activa, se celebrarà al llarg de tot el cap de setmana als carrers de la ciutat.