Ajuntament / Ple municipal

Sant Cugat incorpora la perspectiva de gènere per combatre la inseguretat al municipi

18/02/2019
Comparteix aquesta notícia

El ple municipal celebrat aquest vespre ha aprovat una moció institucional per combatre la inseguretat a Sant Cugat amb perspectiva de gènere. El text acorda crear en el marc dels consells de barri “marxes exploratòries i tallers de debat. Les marxes són rutes urbanes fetes per dones que permeten fer comprovacions ‘in situ’ dels elements que influeixen en la seva percepció de seguretat i la seva utilitat dels espais públics (il·luminació, mobiliari urbà, accessibilitat, arbrat i verd urbà…)”.

A més a més, la moció preveu elaborar un mapa amb els punts més insegurs per a les dones i fer les propostes de millora amb la il·luminació, la seguretat o canvis en l’ús de l’espai públic. Finalment, també s’acorda fer una enquesta a les dones que fan ús dels espais naturals de la ciutat per saber les zones que eviten i fer una formació “específica en perspectiva de gènere al personal urbanista de l’Ajuntament i elaborar un paquet de mesures per integrar la mirada de gènere en totes les polítiques urbanístiques”.

D’altra banda, el ple també ha aprovat per unanimitat una moció de suport al cos de bombers de la Generalitat de Catalunya i a la millora de la dotació de recursos al parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal. L’acord sol·licita a la Generalitat que “garanteixi en la planificació dels recursos humans els mínims d’efectius per parc i torn, de manera que s’evitin les situacions continuades de mínims de contingència”.

La moció també insta el Departament d’Interior de La Generalitat de Catalunya a “renovar tot el material caducat i que encara esta en ús, així com planificar-ne les renovacions futures pertinents” i a incrementar la plantilla de Bombers en aquest Parc “per tal de poder garantir un servei efectiu i la seguretat dels bombers i pujar els mínims de torn de guàrdia a mínim 6 bombers per dia”.

3 mocions més aprovades

• Moció de suport al centenari de la Floresta. Aprovada per unanimitat
• Moció per a la millora del servei del Centre Obert. Aprovada per unanimitat (amb esmenes PDeCAT)
• Moció d’urgència per un Sant Cugat lliure de violències masclistes. Aprovada amb el suport de tots els grups municipals, excepte el PP que s’ha abstingut (pel que fa a l’acord nº 12, C’s s’ha abstingut i el PP hi ha votat en contra).