Ajuntament / Ciutadania

Sant Cugat fa un emotiu homenatge a les víctimes i a la ciutadania que pateix els efectes de la pandèmia 

23/07/2020
Comparteix aquesta notícia

L’acte Sempre al nostre cor ha aplegat unes 200 persones al Claustre del Monestir i també ha reivindicat la necessitat de continuar amb les mesures de prevenció per aturar l’expansió de la COVID-19

La ciutat ha patit la pèrdua de moltes persones estimades, però tirarà endavant i ho farà traient el millor de sí mateixa i de la seva gent. Aquest ha estat el missatge que ha destacat l’acte d’homenatge Sempre al nostre cor, que ha tingut lloc aquest dimecres al Claustre del Monestir amb l’assistència d’unes 200 persones.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha destacat que en els moments més difícils la ciutadania s’ha comportat amb civisme i s’ha bolcat en ajudar les persones que més ho necessiten. En aquest sentit, ha fet un agraïment a totes les persones i entitats que van contribuïr a què la ciutat tirés endavant durant l’etapa del confinament.

Mireia Ingla: “Entre totes i tots hem generat una fortalesa i una capacitat per refer-nos d’una situació extrema, segurament de les més complicades que hem viscut. Una fortalesa que no sabíem que teníem. L’altruisme ens ha ajudat a combatre el dolor. Hem descobert que la majoria de persones estan disposades a fer el que calgui i a ajudar qui calgui, a canvi de res. Per empatia, per solidaritat, conscients que el que avui li passa al veí o veïna, demà em pot passar a mi. Sant Cugat ha estat l’escenari perfecte de tots aquests valors comunitaris.”

Ingla també ha dedicat unes paraules per a les persones que han perdut algú durant l’etapa del confinament, ja fos per COVID-19 o alguna altra causa.

Mireia Ingla: “La pandèmia ens ha arrabassat persones estimades i, si això no fos prou dur, no ens ha permès que les acomiadéssim com es mereixien. La mort de les persones estimades en aquestes condicions és un impacte brutal que costa molt d’assumir i d’entendre. Es un tràngol. Un tràngol que malauradament encara no hem deixat enrere. Aquesta pandèmia ens ha posat davant dels ulls que tot penja d’un fil.”

Ingla també ha posat èmfasi en què el coronavirus no ha marxat i, tot i que la situació a la ciutat està controlada de moment, hem de continuar aplicant mesures de seguretat i prevenció: ús de mascareta, higiene de mans i distància de seguretat.

Mireia Ingla: “La incertesa ja no és un escenari hipotètic, és la nova normalitat. Hem d’aprendre a viure amb mascareta, sense poder abraçar la gent que fa temps que no veiem, vigilar què toquem i tantes altres coses que mai no hauríem imaginat. Aquestes són les noves regles del joc que la vida ens ha posat davant i com que de vida només en tenim una, hem d’acceptar aquestes condicions.”

Música i poesia com a homenatge

Conduït per la periodista Mònica Huguet i retransmès en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament, Cugat Mèdia, Televisió de Sant Cugat i Tot Sant Cugat l’acte ha girat al voltant d’uns vídeos en què s’han donat veu a protagonistes de la pandèmia: personal sanitari, persones voluntàries, comerços, entitats que han cedit material de protecció, persones que han patit la pèrdua d’un ésser estimat, etc.

L’apunt musical ha vingut de la mà de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat i del grup local Decibelles, que a través de diferents peces han posat música als diferents sentiments sorgits durant la pandèmia. L’escenari també ha comptat amb el rapsode Jordi Lara i l’actriu Gisela Figueras. Amb els versos de Salvat-Papasseit, Apel·les Mestre i uns de propis també han recordat les víctimes i tota la gent que pateix els efectes de la COVID-19.

Sempre al nostre cor també ha portat a l’escenari un testimoni que ha superat el coronavirus. El santcugatenc Francesc Ventura ha explicat la seva experiència a l’hospital durant diverses setmanes, i ha agraït la solidaritat del personal sanitari però també de la ciutadania del seu entorn més proper. Ventura també ha reivindicat les comunitats cohesionades i equitatives com aquelles més preparades per afrontar reptes de salut col·lectiva com el de la COVID-19.

En el següent enllaç podeu descarregar imatges de l’acte https://flic.kr/s/aHsmPzL97N