Ajuntament

Sant Cugat commemora el Dia de les Dones reivindicant que la igualtat “és cosa de totes i tots”

26/02/2020
Comparteix aquesta notícia

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha presentat aquest migdia les activitats organitzades a Sant Cugat amb motiu del Dia Internacional de les Dones (8 de març). L’acte ha comptat amb la presència de representants d’entitats i associacions de la ciutat que hi participen activament.

Enguany el programa compta amb una trentena d’activitats i porta com a lema “Feminisme: moviment social i polític per la igualtat econòmica, jurídica i política de la dona envers l’home. És cosa de totes i tots”. L’objectiu és apel·lar el conjunt de la ciutadania per reclamar la igualtat efectiva entre homes i dones. Totes les activitats es desenvoluparan del 4 al 25 de març i estaran formades per tallers, taules rodones, xerrades, cinema, exposicions, performance, teatre, concerts i activitats esportives i als centres educatius.

“És importantíssim”, ha remarcat Núria Gibert referint-se al programa d’actes, “fer xarxa i treballar conjuntament per la lluita en favor de les dones”. Gibert també ha subratllat la “mirada polièdrica” de les activitats organitzades a la ciutat amb motiu del 8-M.

Jornada reivindicativa pels drets de les dones

Una de les principals novetats d’enguany és l’organització d’una jornada reivindicativa, lúdica i de sensibilització pels drets de les dones. Tindrà lloc el dissabte 14 de març, d’11 a 14 hores a la plaça Octavià, i comptarà amb activitats de dansa, esport, conta contes, la lectura d’un manifest i el concert de les raperes Decibelles i Lil Russia&Jahzzmvn. També hi haurà carpes informatives per acostar a la ciutadania la feina de les entitats a favor de la lluita pels drets de les dones.

Així mateix, també cal destacar la sessió de curtmetratges sobre els “Espais laborals” de les dones i un debat posterior amb Cristina Sánchez Miravet (Dimarts 10 a les 19:30 hores als Cinemes Sant Cugat. Activitat inclosa dins de la Mostra de Films de Dones).

Tots els actes es poden consultar al web municipal www.santcugat.cat. La seva organització ha estat possible gràcies a la participació de les següents entitats: Associació Noestasola, Dones de la Creu d’en Blau, ADE Vallès, Dones en Comú, Ateneu Santcugatenc, Paidos Sant Cugat, Europa Sense Murs, Associació laBanda, El Barri de les Arts i Club Esportiu Set Ball.