Ajuntament

Sant Cugat commemora el Dia de la Gent Gran demanant a la ciutadania que pengi al balcó pancartes de suport a aquest col·lectiu

22/09/2020
Comparteix aquesta notícia

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha presentat aquest migdia les accions que es posaran en marxa per commemorar a Sant Cugat el Dia Internacional de la Gent Gran (1 d’octubre). L’acte ha comptat amb la presència de Joan Cortadellas, president del casal de la Llar d’avis de la Parròquia i representant de la taula de gent gran, i Juan Merino, membre del casal de la Floresta i representant de la taula de gent gran.

Enguany aquesta celebració estarà marcada per les circumstàncies generades per la COVID-19 i l’impacte que ha suposat envers el col·lectiu de la gent gran, un dels més vulnerables davant la pandèmia i que més ha patit els seus efectes. Per aquest motiu enguany no s’han programat actes presencials per tal d’evitar riscos. Tot i les circumstàncies que s’estan vivint, la ciutat no ha volgut deixar de banda aquesta commemoració i aprofitarà l’oportunitat per reivindicar el paper de la gent gran a la nostra societat i reflexionar sobre les necessitats d’aquest col·lectiu.

Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat: “el lema d’enguany serà “Compartim la vida i ens cuidem mútuament” amb l’objectiu de fer un reconeixement a la gent gran pel fet que també cuida, atén i dona suport a les persones del seu entorn. I encara més en la situació de pandèmia que es viu, que ha mostrat més que mai la necessitat d’un suport mutu entre tots els col·lectius per fer front a aquesta crisi sanitària i social”.

En aquest sentit, la iniciativa més destacada que es posarà en marxa enguany és una campanya perquè la ciutadania mostri des de casa el seu suport a la gent gran. Per aquest motiu l’Ajuntament anima a penjar escrits de suport als balcons i també repartirà gratuïtament 2.000 pancartes amb el lema “Jo estimo la gent gran”. Aquestes pancartes es distribuiran al carrer els propers dies a través dels agents de civisme.

Així mateix, l’Ajuntament també ha posat en marxa una campanya comunicativa amb imatges fetes amb col·laboració de persones de la taula de gent gran, la residència Sant Salvador i els apartaments Cugat Natura.

També, a iniciativa de la Taula de gent gran, s’ha preparat una programació especial dedicada a la gent gran amb alguna mitjans de la ciutat: Cugat.cat, Televisió de Sant Cugat i TOT Sant Cugat, que oferiran taules rodones i entrevistes relacionades amb temes d’interès per les persones grans. Aquesta programació es realitzarà durant la setmana del 28 de setembre.