Ajuntament

Es reparteixen 28.000 mascaretes del govern espanyol a les estacions de tren de Sant Cugat

14/04/2020
Comparteix aquesta notícia

Aquest dimarts i dimecres es repartiran 28.000 mascaretes quirúrgiques a les estacions només entre les persones que usin el tren per desplaçar-se a la feina, finalitzat el període de permís retribuït recuperable dictat pel govern espanyol. El repartiment es farà a partir de les 6.30 del matí i fins les 12 del migdia, aproximadament, a càrrec de voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil que també s’han encarregat de la logística.

Les estacions on es farà l’actuació són les set de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ubicades al terme de Sant Cugat i la de Renfe.

Es lliurarà una mascareta per persona a l’interior de les estacions una vegada el ciutadà hagi validat el bitllet. L’entrega de la mascareta quirúrgica s’efectuarà seguint totes les mesures de seguretat necessàries en higiene i distància social. La distribució de mascaretes entre les diferents estacions es farà en funció del número de passatgers en un dia feiner.

La partida de 28.000 mascaretes reservades per a Sant Cugat és en proporció al cens del municipi segons el criteri establert pel ministeri d’Interior, que ha concentrat la distribució de material en els municipis de més de 30.000 habitants amb estacions de tren, metro o autobusos.

El repartiment d’aquest material de protecció sanitària comptarà amb el suport policial, ja que en cada estació hi haurà una patrulla de la Policia Local o dels Mossos d’Esquadra.