Ajuntament / Habitatge

Pas endavant per a la construcció de 35 nous habitatges de lloguer protegit a Sant Cugat

11/11/2022
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament ja té en marxa el procés per construir una nova promoció d’habitatge públic al carrer Benet Moxó. Avui mateix s’ha escollit l’equip d’arquitectes que redactarà el projecte d’obres per fer realitat aquest edifici, que tindrà 35 habitatges protegits de lloguer general i que es preveu lliurar l’any 2025.

La designació de l’equip d’arquitectes s’ha fet a través d’un concurs públic dut a terme per Promusa i al qual s’hi han presentat 29 propostes. El jurat, format per membres de l’Ajuntament, de Promusa, del Col·legi Arquitectes i l’Escola d’Arquitectura, ha escollit 5 propostes finalistes entre les quals, finalment, s’ha triat la proposta que ha rebut més puntuació al concurs. Es tracta del projecte “Filtres intermedis” presentat per la UTE d’arquitectes Yago Oliva, Miguel Cuellas i Seguí Arquitectura. Ara l’Ajuntament, a través de Promusa, els encarregarà formalment la redacció i la direcció d’obres d’aquesta promoció (una vegada es comprovi que compleixien amb tots els requisits tècnics de les bases del concurs).

Francesc Duch, tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge: “Avui fem un nou pas per aconseguir un objectiu prioritari: que un 10% dels habitatges de Sant Cugat siguin de lloguer assequible. Tenim un full de ruta -el Pla d’Habitatge Assequible 2030- per fer-ho possible. Volem que ningú no hagi de marxar de Sant Cugat per la dificultat d’accés a l’habitatge”.

Com serà la promoció de Benet Moxó?

Tindrà 35 habitatges d’entre dues i tres habitacions, tot i que podria tenir algun habitatge d’una sola habitació per aprofitar al màxim l’espai de què es disposa. La superfície útil dels habitatges serà com a màxim de 70 metres quadrats.

El calendari previst per a la disponibilitat i lliurament d’aquests habitatges és l’any 2025, tal com marca el Pla d’Habitatge Assequible 2030. La construcció anirà a càrrec de l’Ajuntament a través de Promusa.

Una promoció que es completarà amb un projecte cooperatiu

Al costat de l’edifici que acollirà els 35 habitatges de Benet Moxó, l’Ajuntament disposa d’un espai reservat per a la construcció d’un segon edifici que es desenvoluparà mitjançant una cooperativa d’habitatge. L’Ajuntament està treballant per definir aquest projecte i definir el procés d’adjudicació a un projecte cooperatiu.

Serà la primera vegada, per tant, que l’Ajuntament posarà en marxa un projecte d’habitatge cooperatiu públic. Una iniciativa que recull Pla d’Habitatge Assequible 2030 com a noves fórmules per afavorir al màxim possible la construcció d’habitatge assequible.