Ajuntament

Normalitat en l’obertura dels 34 col·legis electorals de Sant Cugat

10/11/2019
Comparteix aquesta notícia

S’inicia amb normalitat la jornada d’Eleccions Generals, en la qual podran exercir el seu dret a vot 61.957 santcugatencs i santcugatenques. L’Ajuntament ha organitzat un dispositiu especial amb gairebé 200 treballadors per garantir el bon funcionament dels comicis d’aquest diumenge. El dispositiu inclou la logística, el suport informàtic, la informació al ciutadà, el suport tècnic i la vigilància als col·legis a través dels cossos de seguretat. Un operatiu que implica les àrees de Serveis Urbans, Seguretat Ciutadana, Padró i Serveis Generals, Comunicació, Educació, Ocupació i Presidència.

L’Ajuntament també ha ofert a través de Sant Cugat Feina 50 places per fer la recollida i transmissió de dades en el dia d’avui. La contractació s’ha fet prioritzant persones desocupades.

En aquesta ocasió Sant Cugat estrena tres col·legis electorals: la seu del Club Muntanyenc, la Llar d’avis de la Parròquia i l’Escola Oficial d’Idiomes, amb l’objectiu d’apropar encara més els electors al seu col·legi electoral i agilitzar les votacions. Aquests canvis afectaran un total de 5.670 persones. En total al 10-N Sant Cugat tindrà 89 meses repartides en 34 col·legis electorals.
Pel que fa al cens un total de 61.934 electors i electores tindran dret a vot a Sant Cugat, un 1% més respecte les darreres eleccions generals celebrades el 28 d’abril d’aquest any. Llavors van tenir dret a vot 61.279 ciutadans i ciutadanes.

Facilitats per accedir i votar als col·legis electorals

L’Ajuntament ha ofert per primera vegada el servei d’acompanyament al col·legi electoral per persones amb dificultats de mobilitat, que havia de sol·licitar-se prèviament i que es dura a terme a través de Protecció Civil. De la mateixa manera, l’Ajuntament ha posat en marxa el protocol d’actuacions per facilitar el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Consultes al cens

Com en d’altres comicis es pot consultar el cens electoral a través de la web municipal https://www.santcugat.cat/web/generals2019-cens . En aquestes eleccions també s’ha recuperat l’ús dels llistats en paper en els col·legis per tal que la ciutadania pugui consultar in situ a quina mesa ha de votar.

Col·legis electorals

ARXIU NACIONAL DE CATALUNYA
ATENEU
BIBLIOTECA MIQUEL BATLLORI
CASA DE CULTURA
CASAL CULTURA MIRA-SOL
CASAL CULTURA VALLDOREIX
CASAL DE GENT GRAN DE LES PLANES
CASAL TORREBLANCA
CASINO DE LA FLORESTA
CENTRE CIVIC DE LA PLAÇA D’EN COLL
CENTRE CIVIC LA FLORESTA
CENTRE D’ART MARISTANY
CENTRE SOCIAL I SANITARI LA FLORESTA
CLUB MUNTANYENC
ESCOLA ARQUITECTURA
ESCOLA CATALUNYA-GIMNAS
ESCOLA CIUTAT D’ALBA
ESCOLA COLLSEROLA-GIMNAS
ESCOLA GERBERT D’ORLHAC-GIMNAS
ESCOLA J FERRAN CLUA
ESCOLA JOAN MARAGALL-GIMNAS
ESCOLA L’OLIVERA
ESCOLA MUNICIPAL DE MUSICA
ESCOLA OFICIAL D’IDIOMES
ESCOLA PI D’EN XANDRI-GIMNAS
ESCOLA PINS DEL VALLES-GIMNAS
ESCOLA TURO DE CAN MATES
IES ANGELETA FERRER I SENSAT
IES ARNAU CADELL
LLAR D’AVIS DE LA PARROQUIA
OFICINA D’ESTACIONAMENT REGULAT
PISCINES DEL PARC CENTRAL
SALA CANIGÓ
SANT CUGAT FEINA