Ajuntament / Ciutadania

Més de 800 famílies beneficiàries de beques de menjador han rebut targetes moneder per a la compra d’aliments

01/04/2020
Comparteix aquesta notícia

Les famílies de Sant Cugat que tenen atorgada beca de menjador per aquest curs 2019-2020, en centres d’educació infantil, primària i secundària; les que tenen beca de menjador per a les escoles bressol municipals, així com també aquelles que tenen fills o filles escolaritzats en centres d’educació especial fora del nostre municipi, han rebut al seu domicili una targeta moneder per comprar aliments durant el període de tancament dels centres educatius com a conseqüència del coronavirus.

En total, 827 famílies de 1.146 alumnes de la ciutat han rebut les targetes moneder carregades amb un import diari per a cada dia de tancament de les escoles i que s’aniran carregant setmanalment de forma automàtica mentre duri el període de confinament.

Aquestes targetes s’han repartit directament en els domicilis familiars mitjançant un servei de missatgeria i també amb la col·laboració de voluntariat del municipi.

Targetes lliurades per tipus de centre: 

  • Targetes moneder per a famílies amb beca de menjador d’escola bressol:  s’han repartit 32 targetes carregades amb un import diari de 6,20€ per a cada un dels dies de tancament de les escoles. Aquests ajuts econòmics són gestionats i atorgats per part de l’Ajuntament, ja que són ajuts exclusivament municipals.
  • Targetes moneder per a famílies amb beca de menjador de centres escolars d’infantil, primària i secundària: hi ha de dos tipus, unes atorgades per la Generalitat, mitjançant el departament d’Educació i d’altres gestionades per l’Ajuntament. En ambdós casos, les targetes estan carregades amb un import diari de 4€ per a cada un dels dies de tancament dels centres escolars. S’han repartit 896 targetes a famílies que tenen atorgada una beca de menjador del departament d’Educació. Mentre que l’Ajuntament ha repartit 197 targetes, que corresponen als ajuts gestionats i atorgats per part municipal.
  • Targetes moneder per a famílies amb servei de menjador gratuït en centres d’educació especial fora del municipi: corresponen a infants i adolescents que estan escolaritzats en centres escolars fora del municipi i, per tant, tenen la gratuïtat del servei de menjador durant tot el curs escolar. En aquest cas, s’han repartit 21 targetes, amb un import diari de 4€, atorgades per la Generalitat.

Targetes lliurades per a famílies i alumnat:

FAMÍLIES ALUMNAT
Escola Bressol 31 32
Escoles Educació Especial fora del municipi 21 21
Ajuntament (Beques pròpies de l’ajuntament) 156 197
Consell Comarcal – Generalitat (Beques atorgades pel Consell comarcal) 619 896
                                                       TOTAL 827 1146