Ajuntament / Joventut

L’Oh!ficina Jove estrena nous serveis per convertir-se en el centre de referència d’informació juvenil

13/10/2020
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament vol convertir l’Oh!ficina Jove en el servei de referència juvenil d’informació, orientació i assessorament

El servei disposa de sis assessories: Acadèmica, Laboral, Drogues i pantalles, Mobilitat Internacional, Orientació personal i, com a novetat, Parlem-ne (assessoria per a famílies d’adolescents)

L’Oh!ficina Jove, ubicada al Casal de Torreblanca, atén anualment més de 3.000 joves d’entre 12 i 29 anys

La regidoria de Joventut vol donar un nou impuls a l’Oh!ficina Jove per convertir-la en un punt de referència per a tots aquells i aquelles joves, d’entre 12 i 29 anys, i les seves famílies, que necessitin informació, orientació o assessorament sobre el procés d’emancipació.

Alba Gordó, regidora de Joventut: “El confinament, i l’actual crisi econòmica, ha colpit especialment el jovent i ens trobem en un moment ple d’incerteses i dubtes. És per això que creiem imprescindible que tots els joves coneguin l’atenció individualitzada de tots els serveis que ofereix l’Oh!ficina Jove!”

Amb aquesta voluntat, es posa en marxa una campanya comunicativa per donar a conèixer les sis assessories especialitzades que ofereix el servei a través de sis professionals experts en cada matèria. A les assessories ja existents: Acadèmica, Orientació Personal, Drogues i pantalles, Laboral i Mobilitat Internacional, s’incorpora, com a novetat, l’assessoria Parlem-ne, adreçada a mares i pares d’adolescents. És un espai d’escolta perquè els progenitors puguin expressar els neguits durant el procés d’adolescència dels seus fills i filles. Es vol donar resposta així a les demandes detectades per l’Ohficina Jove pel que fa a la resolució de conflictes domèstics i familiars i a l’acompanyament a famílies que es troben en aquesta situació.

Marco Simarro, regidor de Joventut: “Potenciar l’Oficina Jove significa creure’ns aquest servei i millorar-ne les condicions. Amb aquesta campanya pretenem dignificar la posició de l’Oficina Jove a la ciutat i, per tant, dignificar l’atenció als joves, alhora que promoure fins a 6 assessories que poden donar servei a gairebé 20.000 persones d’entre 13 i 29 anys.”

A més d’aquestes assessories, l’Oh!Jove realitza diversos projectes com el Territori Oh!J (atenció als 4 instituts de secundaria públics de la ciutat) i de dinamització juvenil.

3.000 consultes ateses

Amb aquesta campanya es pretén augmentar el nombre de joves que identifiquin l’Oh!Jove com a punt neuràlgic per resoldre dubtes i superar la xifra de les 3.000 persones usuàries. El perfil majoritari que fa ús del servei son joves d’entre 16 i 20 anys. En aquest sentit, la campanya també té com a objectiu cridar l’atenció al públic d’entre 12 i 15 anys i d’entre 20 a 29 anys.

El servei, gratuït i confidencial, es pot sol·licitar amb cita prèvia, via correu electrònic (oficinajove@santcugat.cat), per telèfon (al 93 ‪544 19 65) o enviant un whatsapp al ‪667 410 731 a l’Ohficina Jove. Tenint en compte les actuals circumstàncies determinades per la pandèmia de la Covid-19, s’ofereix l’assessorament de manera presencial i també en línia a través de les diferents plataformes virtuals.

L’Oh!ficina Jove va obrir les seves portes al Casal Torreblanca, el mes de setembre de 2014, sent aquesta l’evolució del Servei d’Informació Juvenil. Des de la seva obertura, i fins a l’actualitat, el servei ha evolucionat per adaptar-se a les demandes dels joves.

Pel que fa a franges d’edat els principals interessos son:

• Joves petits (12-16) Orientació acadèmica, intercanvis i voluntariats i orientació personal
• Joves mitjans (17-21) Cerca de primera feina, viatges i intercanvis, orientació personal
• Joves grans (21-29) Cerca de feina, habitatge, cerca de formació reglada/no reglada
• Famílies (35-55) Riscos drogues, consums de pantalles, futur dels seus fills/es