Ajuntament

L’Ajuntament s’incorpora a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública

28/05/2020
Comparteix aquesta notícia

Amb l’objectiu de preparar la ciutat de Sant Cugat per a una possible gestió pública directa del servei d’abastament d’aigua, l’Ajuntament s’ha adherit a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP).

Aquesta associació, constituïda al 2018, té la finalitat de difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a una gestió pública d’aquest servei. En formen part un total de 33 municipis catalans (que sumen una població de 3’3 milions de ciutadans i ciutadanes) entre els quals hi ha Barcelona, Badalona, Girona, Lleida, Sabadell, Terrassa i Cerdanyola del Vallès.

Entre d’altres actuacions, l’associació organitza jornades, seminaris i cursos; dona impuls a iniciatives de debat tècnic i d’investigació i recerca sobre gestió de l’aigua; difon bones pràctiques; proveeix serveis d’assessorament i d’assistència, jurídica i administrativa per als seus membres en processos de recuperació de concessions i remunicipalització de serveis; i revisa el compliment de les clàusules dels contractes de concessió actuals d’aquells municipis que es plantegin la seva recuperació. Per a més informació, consulteu www.amap.cat.

Sant Cugat, per la gestió pública de l’aigua

En els darrers mesos la ciutat ha donat passos endavant per materialitzar la municipalització del servei d’abastament d’aigua.

En aquests moments l’Ajuntament està enllestint l’estudi sobre quina és la forma més eficient de prestar el servei en el cas de Sant Cugat i també està pendent de rebre de l’AMB l’estudi sobre la viabilitat de prestació del servei d’abastament d’aigua de forma directa.

Lourdes Llorente, tinenta d’alcaldia de Transparència, Bon Govern Participació i Barris: “Una de les prioritats del pacte de govern és internalitzar el servei d’abastament d’aigua, ja que està demostrat en diversos estudis que la forma més eficient i sostenible de prestar el servei és a través de gestió directa. Per aquest motiu, amb l’adhesió a l’AMAP, unim els nostres esforços als municipis que ja ho han aconseguit”.