Ajuntament / Protecció civil / Seguretat ciutadana

L’Ajuntament segueix en l’alerta pel risc de pluges i acumulació d’aigua i manté l’anul·lació de les activitats municipals a l’aire lliure

22/01/2020
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat es manté en fase d’alerta per la previsió d’intensitat i acumulació de pluja a causa del temporal Glòria. Segons informa el CECAT, a partir de les 18 hores podrà tornar a ploure amb força a Sant Cugat, especialment a la nit (amb un avís d’intensitat 4-5 sobre 6 que afecta la nostra comarca a partir d’aquesta mitjanit). Pel que fa al vent, s’ha desactivat l’avís de risc perquè la previsió indica que baixarà la intensitat.

Davant del risc de pluja, es manté l’anul·lació de totes les activitats organitzades per l’Ajuntament a l’aire lliure. Així mateix, l’Ajuntament també recomana a escoles, clubs esportius i resta d’entitats evitar fer activitats a l’exterior a causa de la situació meteorològica.

Aquestes mesures s’han pres en el marc del Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL), que aquest matí s’ha tornat a reunir amb la presència de l’alcaldessa, Mireia Ingla, el president de l’EMD de Valldoreix, Josep Puig, representants de diferents àrees municipals (Seguretat Ciutadana, Serveis Urbans, Ciutadania, Educació, Esports…), Policia Local, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i Creu Roja. Està previst que el CECOPAL es torni a reunir en les properes hores per seguir avaluant la situació.

Recull d’incidències a Sant Cugat

Des de l’inici del temporal Glòria s’han registrat 80 incidències en l’arbrat (43 arbres caiguts i 37 branques esberlades) i una vuitantena d’afectacions al mobiliari urbà, cablejats aeris i voladissos (cal destacar que s’ha hagut de tancar l’accés a l’espai Pere Grau de les Planes per despreniments a la coberta). A més a més, els voluntaris de l’ADF han efectuat una quarantena d’actuacions relacionades amb l’arbrat, especialment en zones boscoses i contigües a Collserola.

Endesa confirma a l’Ajuntament que en aquests moments hi ha 16 incidències de baixa tensió que afecten74 abonats. Cal recordar que ahir els barris de Sol i Aire i Mas Fortuny no van tenir electricitat durant algunes hores.

No es registra cap incidència en la circulació al municipi, a excepció del camí de can Camps que està tallat per una zona inundada. En aquests moments es treballa per resoldre aquesta incidència i es preveu que aviat es pugui obrir la via. A partir de dilluns també es duran a terme els treballs per arranjar el ferm del camí d’accés a Sant Medir des de la Rabassada. Tot i això, en aquests moments la via és transitable.

Les escoles també han obert amb tota normalitat i l’única afectació, en aquests moments, és que part d’un pati de l’escola Pins del Vallès està ple d’aigua estancada i que hi ha unes goteres en una aula de l’escola Gerbert d’Orlhac. També s’està treballant per resoldre aquestes incidències.

Afortunadament, el conjunt d’incidències que s’han registrat a Sant Cugat no han causat cap dany personal.

Dispositiu municipal en marxa

L’Ajuntament manté la mobilització d’un conjunt d’efectius per atendre les afectacions del temporal i prevenir al màxim possible els seus efectes. Aquest dispositiu inclou agents de la policia local, tècnics i voluntaris de protecció civil, voluntaris d’ADF i agents de civisme. Creu Roja també s’ha posat en contacte amb les persones més vulnerables (que disposen de teleassistència) per comprovar que es troben en bon estat.

També s’han mobilitzat efectius dels equips de Parcs i Jardins, la brigada de Jardineria i empreses de manteniment d’arbrat per tal de resoldre les incidències en diferents punts de la ciutat.

A més a més, els operaris dels serveis de neteja han netejat 42 embornals que en cas de pluja abundant normalment presenten més problemes. En total s’han mobilitzat 7 equips, dues hidro-netejadores i un vehicle de caixa oberta de 24 tones per netejar aquests punts més conflictius.

Finalment, Protecció Civil està realitzant tasques d’inspecció de diverses rieres del municipi per tal d’estar alerta davant la predicció de pluja.

Tots aquests equips es mantindran actius durant les properes hores per resoldre les possibles incidències que puguin sorgir.