Ajuntament / Seguretat ciutadana

L’Ajuntament segueix en alerta pel temporal i manté l’anul·lació de les activitats municipals a l’aire lliure

21/01/2020
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat es manté en fase d’alerta a causa del temporal Glòria, que ahir va començar a deixar-se notar al municipi especialment pel que fa a la força del vent. La previsió és que en les properes hores segueixi bufant el vent i acumulant-se precipitació. En aquest sentit, hi ha un avís del Meteocat de perill per VENT (nivell 3 sobre 6) i per PLUJA (nivell 2 sobre 6) que afecta la comarca del Vallès Occidental.

Per aquest motiu, ahir i avui s’han cancel·lat totes les activitats organitzades per l’Ajuntament a l’aire lliure. Així mateix, l’Ajuntament també recomana a escoles, clubs esportius i resta d’entitats evitar fer activitats a l’exterior a causa de la situació meteorològica.

Aquestes mesures s’han pres en el marc del Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL), que aquest matí s’ha tornat a reunir amb la presència de l’alcaldessa, Mireia Ingla, el president de l’EMD de Valldoreix, Josep Puig, representants de diferents àrees municipals (Seguretat Ciutadana, Serveis Urbans, Ciutadania, Esports, Desenvolupament urbà…), Policia Local, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i Creu Roja. Està previst que el CECOPAL es torni a reunir demà dimecres a les 13 hores per seguir avaluant la situació.

Recull d’incidències a Sant Cugat

Una de les incidències més destacades a hores d’ara és que els barris de Sol i Aire i part de l’Eixample Sud (zona rambla Ribatallada) estan sense subministrament elèctric. En aquests moments Endesa ha confirmat a l’Ajuntament que està treballant sobre el terreny per resoldre aquesta afectació.

D’altra banda, a mig matí l’escola Ciutat d’Alba s’ha quedat sense calefacció perquè la pluja ha malmès un quadre elèctric i per aquest motiu s’han suspès les classes de la tarda. En aquests moments s’està treballant per resoldre l’avaria i la previsió és que demà l’escola obri portes amb normalitat.

Finalment, des d’ahir al matí s’han registrat 57 incidències en l’arbrat (28 arbres caiguts i 29 branques esberlades) i una setantena d’afectacions al mobiliari urbà, cablejats aeris i voladissos (cal destacar que s’ha hagut de tancar l’accés a l’espai Pere Grau de les Planes per despreniments a la coberta). Ahir també es va produir un petit incendi (ja sufocat) al camí Can Llobet per un curtcircuit en cable elèctric. Afortunadament, aquestes incidències no han causat cap dany personal. D’altra banda, també s’han produït nombroses caigudes d’arbres dins del parc natural de Collserola. A part, el camí d’accés al centre de menors Sant Medir està tallat a causa de la caiguda d’un arbre i per perill d’esfondrament d’una part de la calçada. Tot i això, aquesta zona no ha quedat aïllada perquè hi ha un altre camí d’accés obert.

Dispositiu municipal en marxa

L’Ajuntament ha mobilitzat un conjunt d’efectius per atendre les afectacions del temporal i prevenir al màxim possible els seus efectes. Aquest dispositiu inclou agents de la policia local, tècnics i voluntaris de protecció civil, voluntaris d’ADF i agents de civisme. Creu Roja també s’ha posat en contacte amb les persones més vulnerables (que disposen de teleassistència) per interessar-se pel seu estat.

També s’han mobilitzat efectius dels equips de Parcs i Jardins, la brigada de Jardineria i empreses de manteniment d’arbrat per tal de resoldre les incidències en diferents punts de la ciutat.

A més a més, els operaris dels serveis de neteja han netejat 42 embornals que en cas de pluja abundant normalment presenten més problemes. En total s’han mobilitzat 7 equips, dues hidro-netejadores i un vehicle de caixa oberta de 24 tones per netejar aquests punts més conflictius.

Finalment, també cal destacar que els equips de la Brigada Municipal també tenen preparada la pala llevaneus, en cas que fos necessària, i han posat sal en 28 carrers de la part alta de la ciutat per prevenció davant la possibilitat que nevi o es produeixin gelades.

Tots aquests equips es mantindran actius durant les properes hores per resoldre les possibles incidències que puguin sorgir.