Ajuntament / Mobilitat

L’Ajuntament retira les pilones d’un tram de l’Anella Verda per garantir el pas dels vehicles d’emergència

18/07/2023
Comparteix aquesta notícia

L’alcalde, Josep Maria Vallès, i els tinents d’alcaldia de Mobilitat i de Seguretat, Cristina Paraira i Bernat Picornell, han informat que l’Ajuntament retirarà a partir d’avui mateix les pilones d’un tram de l’Anella de Mobilitat Verda.

L’objectiu és garantir el pas dels vehicles d’emergència ja que, en moments de congestió de trànsit, aquestes pilones impedeixen utilitzar l’espai de carril bici com a via ràpida d’emergència.

“No pot ser que a les hores punta de congestió els vehicles d’emergència quedin aturats al centre de la ciutat”, ha remarcat l’alcalde, “i això ha passat”. De fet, Vallès ha explicat que la retirada de pilones està recomanada per Protecció Civil i Policia Local.

Les pilones es retiraran en el tram de l’Anella de Mobilitat Verda on només hi ha un únic carril de circulació de vehicles: tot el carrer Francesc Moragas i el tram de l’avinguda Rius i Taulet fins a l’avinguda Josep Anselm Clavé.

Tot i això el carril bici seguirà delimitat per les peces de separació (paneroles) que, degut a la seva poca alçada, no impedeixen que els vehicles d’emergència puguin utilitzar aquest espai.   

En paral·lel a aquesta actuació, l’Ajuntament reforçarà les accions per protegir el carril bici i evitar que hi aparquin vehicles en doble fila. “A nosaltres ens preocupa molt la seguretat i la mobilitat dels vehicles d’emergència”, ha remarcat Bernat Picornell, “però també ens preocupa la seguretat dels usuaris del carril bici”.

En aquest sentit, Picornell ha avançat que la Policia Local farà un reforç “per estar especialment amatent” perquè els vehicles privats no envaeixin el carril bici. En segon lloc també s’instal·laran càmeres de mobilitat per multar els vehicles infractors. Cristina Paraira ha explicat que “ja estem en contacte amb el departament de tecnologia per posar en marxa tan avait com sigui possible la instal·lació d’aquestes càmeres”.

Finalment, l’Ajuntament també farà una campanya de comunicació per reforçar el respecte al carril bici, promoure la circulació saludable i evitar l’incivisme al volant.