Ajuntament / Cultura

L’Ajuntament reformula la Festa del Llibre i anul·la les activitats culturals a la via pública

20/07/2020
Comparteix aquesta notícia

El consistori ha decidit reduir la programació de la Festa del Llibre, prevista per al 22 i 23 de juliol, “davant la dificultat de controlar la mobilitat en espais oberts”. Això ha manifestat la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, que ha afegit: “Volem la màxima seguretat en les activitats municipals i això, ara per ara, podem assegurar-ho al 100% en recintes tancats”. Madrona posa d’exemple el sistema de control d’entrades i sortides, amb noms i cognoms, del festival Sant Cugat a escena al Claustre: “Aquest nivell de seguretat, en actes a la via pública, és molt difícil de mantenir i per aquest motiu -després de reflexionar-ho molt- hem optat per mantenir només els actes on la seguretat és total”.

És el cas de l’activitat organitzada pel Museu del Còmic (10h, 23 de juliol) i de “Llibreries obertes” (10-22h, 23 de juliol), on Alexandria, Celler de Llibres i Abacus muntaran davant dels seus establiments una paradeta de venda. “En el cas d’aquestes parades de venda” –ha dit Madrona- “hem preferit autoritzar-les perquè els llibreters garantiran la seguretat i perquè sabem de la situació difícil que travessen i els volem fer costat”.

L’únic acte organitzat per l’Ajuntament en un espai tancat (“Un Sant Jordi de Museu”, 12h, 23 de juliol) no se celebrarà per “coherència”. Madrona ha assegurat: “Ens sap molt de greu haver d’aturar les iniciatives proposades però creiem que és coherent cancel·lar totes les activitats de concurrència pública relacionades amb la Festa del Llibre”.

La resta d’activitats culturals programades aquesta setmana, al marge de la Festa del Llibre, es mantenen en l’agenda municipal en estar dotades d’un pla de contingència i complir rigorosament totes les mesures de seguretat.