Ajuntament

L’Ajuntament ordena el necessari desallotjament de La Xesca per raons de seguretat

07/10/2019
Comparteix aquesta notícia
Premsa Sant Cugat - Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat un decret d’alcaldia ordenant als ocupants del Casal de Joves La Xesca el necessari desallotjament de l’immoble de l’Avinguda Cerdanyola 66 per raons de seguretat a causa de la manca de manteniment i al mal estat de conservació de l’edifici.

L’Ajuntament ha ordenat a la propietat de l’edifici que efectuï tot un seguit de mesures per tal de garantir l’estabilitat de l’edifici i evitar qualsevol despreniment i, en el pitjor dels casos, el seu enfonsament. Tal com adverteix un informe tècnic municipal on s’especifica que “està compromesa l’estabilitat estructural de l’edifici”.

El govern municipal vol posar de relleu una sèrie de consideracions. Aquest és un immoble abandonat per la seva propietat –una empresa immobiliària- des de fa més d’una dècada, sent aquesta l’última responsable de l’estat de l’edifici.

Ara mateix, i per una qüestió de responsabilitat subsidiària, l’Ajuntament ha d’aprovar aquest decret per protegir les persones que tiren endavant el projecte del Casal de Joves La Xesca.
El govern manifesta que és conscient de la manca d’espais per al jovent de la ciutat i entoma el compromís de cercar-ne alternatives.