Ajuntament

L’Ajuntament i la Secretaria de Transparència i Bon Govern de la Generalitat refermen la seva voluntat de col·laboració

13/09/2019
Comparteix aquesta notícia

Aquesta trobada ha servit per posar en comú un conjunt d’aspectes i projectes de col·laboració entre les dues institucions.

En aquest sentit, Lourdes Llorente ha ofert la màxima col·laboració i disposició de l’Ajuntament en tot allò que permeti millorar i integrar el concepte de transparència a l’administració, com un instrument per la millora de la qualitat democràtica. Així mateix, també s’ha obert la porta a la col·laboració de l’Ajuntament en diversos projectes que la Secretaria de la Generalitat vol iniciar en l’àmbit del Govern Obert.

Paral·lelament, Jordi Foz ha detallat els projectes en què actualment s’està treballant des de la Generalitat i que són d’interès per l’Ajuntament com el desenvolupament del reglament de la llei de transparència, el projecte de bústia anònima, l’actualització del codi ètic en base als darrers treballs de la Xarxa de Governs Transparents i de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) o els aspectes de millora detectats en el darrer informe del Síndic de Greuges de Catalunya.

En aquesta reunió també s’ha posat en comú la bona utilització que l’Ajuntament ja fa de la plataforma DECIDIM per als projectes de participació ciutadana i la voluntat d’estendre-la als processos de participació interna.