Ajuntament

L’Ajuntament i DINCAT s’uneixen per facilitar el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual

12/04/2019
Comparteix aquesta notícia

L’alcaldessa, Carmela Fortuny, i la presidenta de la Federacions d’Associacions de Persones amb Discapacitat Intel·lectual (DINCAT), Rosa Maria Cadenas, han ofert aquesta tarda una roda de premsa per explicar les mesures que es duran a terme a Sant Cugat per facilitar el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual. Cal tenir present que les properes eleccions generals del 28 d’abril seran els primers comicis en què les persones d’aquest col·lectiu podran votar.

Sant Cugat és el primer ajuntament de Catalunya que, en col·laboració amb DINCAT, ha creat un protocol d’actuacions:

1. L’Ajuntament farà formació als 49 representants de l’administració local que estaran presents a cada col·legi electoral. En aquesta formació s’explicarà aquesta novetat per tal que, en cas que sigui necessari, puguin aclarir dubtes i facilitar el vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.

2. L’Ajuntament ha adaptat una petita guia amb consells per a interventors i apoderats de les meses electorals amb l’objectiu de garantir el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.
3. Es col·locaran més elements gràfics als col·legis electorals per facilitar el vot d’aquest col·lectiu.
4. S’ha creat un apartat al web municipal per tal de recollir tota la informació sobre el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.
5. Finalment, també s’ha editat una guia ràpida per ajudar els periodistes a tractar aquesta notícia.

“És molt important”, ha assenyalat l’alcaldessa, Carmela Fortuny, “que les persones amb discapacitat puguin opinar a través del seu vot sobre aspectes que els afecten. Per aquest motiu l’Ajuntament els vol posar fàcil el dret que tenen de votar”. Fortuny també ha volgut reconèixer “la gran feina que ha fet aquest sector i DINCAT per tal de reconèixer per fi el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual”.

Per la seva banda, Rosa Maria Cadenas ha subratllat que “és important que s’escolti a les persones amb discapacitat intel·lectual i que els partits polítics els tinguin en compte a la campanya electoral”. També ha remarcat que exercir el dret a vot “és un pas endavant pels drets d’aquest col·lectiu, que són els drets de tothom”.

L’acte també ha comptat amb la presència de Ferran Felius, vicepresident de DINCAT, i Jordi Dura, representant del Consell de Participació de Famílies de DINCAT.

Vídeo