Ajuntament

L’Ajuntament garantirà els serveis bàsics durant el període de restriccions pel coronavirus

14/03/2020
Comparteix aquesta notícia

El Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL), presidit per l’alcaldessa Mireia Ingla, s’ha reunit aquesta tarda de forma urgent al Teatre-Auditori per decretar noves mesures preventives per fer front a la crisi del coronavirus SARS-CoV-2. L’objectiu és evitar la propagació del virus i, a la vegada, centralitzar tots els esforços municipals per garantir la prestació dels serveis bàsics a la ciutadania.

 

Les noves mesures adoptades –que s’aprovaran en forma de Decrets d’Alcaldia- inclouen tancar a partir de dilluns i fins al 29 de març l’edifici de l’Ajuntament així com la resta d’equipaments municipals. Només es mantenen oberts els que prestin serveis sanitaris (consultori de les Planes i la Floresta) i alimentaris (mercats municipals). Aquesta mesura obliga gairebé tot el personal municipal a fer teletreball i a estar en situació de serveis mínims.

 

Tot i això l’Ajuntament manté en ple funcionament serveis bàsics com la Policia Local, els serveis socials, els serveis de salut, els mercats municipals, el transport urbà (que ofereix 1/3 del seu servei en compliment de les mesures decretades per la Generalitat), l’atenció ciutadana i subministraments bàsics com l’aigua o la recollida d’escombraries.

 

Pel que fa als serveis socials, tota l’atenció pública se centralitzarà a la Casa Mònaco (anul·lant els punts de trobada de serveis socials de la resta del municipi). A la Casa Mònaco s’oferirà una atenció presencial i també a través del telèfon de l’Ajuntament (93 565 70 00) i el correu electrònic [email protected].

 

En aquests moments s’està fent seguiment constant de serveis com la teleassistència domiciliària, l’atenció a les persones que viuen soles o l’atenció a les persones sense llar. A més a més, també s’està treballant perquè les beques menjador arribin a través de targetes moneder a les famílies que en tenen necessitat.

 

Davant les xarxes d’ajuda sorgides a Sant Cugat a través de grups de veïns, l’Ajuntament aplaudeix aquestes iniciatives ciutadanes però demana que es prenguin les mesures preventives necessàries per oferir aquests tipus de serveis.

 

Crida a quedar-se a casa i tancament dels parcs infantils 

 

L’alcaldessa, Mireia Ingla, apel·la a la responsabilitat de la ciutadania perquè es quedi a casa i només surti al carrer en cas de necessitat imprescindible. Seguir aquestes recomanacions és essencial per aconseguir frenar la propagació del coronavirus.

 

En aquest sentit, l’Ajuntament ha decretat, per prevenció, el tancament de forma immediata de tots els parcs infantils de la ciutat. A més a més, des d’ahir divendres Policia Local i Mossos d’Esquadra estan fent complir el tancament de restaurants i zones d’oci decretat per la Generalitat. D’altra banda, Policia Local també treballa perquè als mercats municipals i supermercats es mantinguin les distàncies de seguretat entre la ciutadania i s’evitin aglomeracions. Així mateix, els voluntaris de Protecció Civil i agents de civisme reforçaran el treball de l’Ajuntament a l’hora de fer les recomanacions necessàries a la ciutadania en relació a les instruccions de confinament a les llars.

 

La parròquia de Sant Pere d’Octavià ha suspès totes les celebracions religioses al Monestir (que és un edifici inscrit com a propietat municipal). D’altra banda, l’Ajuntament recomana a la resta de centres de culte religiós de la ciutat seguir les instruccions que restringeixen l’aglomeració de persones.

 

Les àrees blava i verda d’aparcament seran gratuïtes els propers 15 dies.

 

OAC i OME

 

L’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) anul·larà totes les cites prèvies i el servei s’efectuarà a través del 010. El registre d’entrada de l’OAC s’habilitarà a la seu de la Policia Local (plaça de la Vila, 2) només per atendre tràmits d’estricta necessitat que no es puguin fer telemàticament. En aquestes dependències tan sols hi haurà un tècnic en actiu que atendrà la ciutadania darrera la separació de metracrilat que hi ha a la recepció. A més a més, els agents de la Policia Local regularan l’accés a l’edifici en cas de de produir-se cues.

 

D’altra banda, l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) ha anul·lat totes les visites concertades i a partir de dilluns només oferirà només atenció telefònica.

 

Suspensió del ple municipal

 

Finalment, l’Ajuntament ha decidit suspendre el ple ordinari del mes de març i el ple extraordinari de balanç de gestió del Síndic de Greuges municipal previstos per al proper dilluns.