Ajuntament

L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè redueixi la interacció social per frenar el creixement de la pandèmia

16/10/2020
Comparteix aquesta notícia

L’alcaldessa, Mireia Ingla, acompanyada pel tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Pere Soler, i la tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha fet una crida al conjunt de les santcugatenques i santcugatencs perquè facin un pas més per aturar la progressió de la COVID-19 i redueixen “de forma palpable” la interacció social durant els 15 dies de restriccions que ha anunciat la Generalitat. Ingla demana que la responsabilitat imperi en les relacions socials i que aquests contactes es redueixin als “grups bombolla” i en escenaris quotidians imprescindibles.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Reduir la interacció social és ara mateix l’única manera de frenar aquest mal que ens acompanya des de fa 7 mesos. La responsabilitat que hem demostrat fins ara ha de pujar un esglaó més per evitar decisions més dràstiques, sobretot, per al sector de la restauració. La responsabilitat ens dona força. Aturar la COVID, més que mai, és a les nostres mans ”.

En aquest sentit, Ingla ha comunicat en roda de premsa aquest divendres, a la sala noble, que s’ha reunit amb els representants locals del comerç, restauració i oci nocturn per recollir les seves inquietuds i traslladar-los que les mesures i ajudes endegades per l’Ajuntament dins el pla de xoc dotades de 15 milions d’euros “continuen vigents”. L’alcaldessa també ha reclamat a la Generalitat mesures immediates per a la restauració i ajudes directes per als establiments i així contribuir plegats a reflotar uns sectors “molt castigats”.

Per fer possible que la vida comercial es desenvolupi de forma segura als carrers, el consistori reforçarà la presència de Policia Local que, amb la col·laboració dels Agents de Civisme i Protecció Civil, controlaran l’aforament i els fluxos de ciutadania al mercadet dels dijous.
D’altra banda, el govern local també s’ha reunit amb el CatSalut, Hospital General i MútuaTerrassa, per fer una radiografia de l’afluència de casos i posar a disposició de la Generalitat espais i instal·lacions municipals per a la realització de proves PCR. En termes de salut pública, Ingla ha avançat que aquesta setmana han començat noves anàlisis d’aigües residuals per fer seguiment de la incidència del virus. Concretament, es captarà aigua a les zones de les pistes de Mas Gener i de l’Hípica can Calders durant els propers 4 mesos.
En clau local, l’Ajuntament tancarà tots els equipaments municipals a les 23h, tal com decreta la Generalitat per als equipaments culturals. Així mateix, també se suspenen totes les activitats al carrer programades (activitats culturals, visites guiades, fires, mostres d’art…) per tal de reforçar la limitació de la mobilitat a la via pública. Finalment, l’alcaldessa també ha anunciat que el ple municipal d’octubre serà telemàtic.

Mireia Ingla, alcaldessa: “La cultura és segura si estàs assegut en una cadira. I volem fer extensiva aquesta seguretat, pel que fa a l’horari, a tots els equipaments municipals de la ciutat, siguin o no culturals, perquè és important visibilitzar aquest compromís amb la salut de les persones”.

L’alcaldessa també ha posat l’accent en les trobades als parcs i àrees de jocs infantils, que a Sant Cugat tancaran de vuit del vespre a nou del matí. Unes trobades que s’han de limitar, diu, als grups de convivència i vetllar així per a la salut dels més petits.

En el capítol dels centres educatius, Ingla ha remarcat el bon funcionament dels protocols als centres del Patronat Municipal d’Educació (Taller Triangle, escoles Bressol, Escola d’Art, Escola de Música i Programes de Formació i Inserció). Actualment només s’ha registrat un grup confinat des de l’inici del curs escolar.