Ajuntament

L’Ajuntament engega un operatiu per traslladar gent gran no contagiada per coronavirus a hotels de Sant Cugat

28/03/2020
Comparteix aquesta notícia
Ple municipal
Atenent que el col·lectiu de gent gran és el més vulnerable en la crisi sanitària del COVID-19, el consistori ha engegat aquest divendres un dispositiu urgent per traslladar les persones no infectades a hotels de la ciutat. Una operació que s’ha fet de la mà de les conselleries de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies.
El departament de Salut s’ocuparà de decidir i contractar els hotels de Sant Cugat que acolliran aquests usuaris i també determinarà quines persones no presenten contagi i que, per tant, poden ser traslladades. De la seva banda, Afers Socials i Famílies s’encarregarà de dotar aquests hotels d’acollida del personal de serveis socials necessari per poder atendre el col·lectiu procedent de les residències locals.
Mireia Ingla, alcaldessa: “Moltíssimes gràcies als hotelers de la ciutat que s’han mostrat des d’un principi solidaris oferint les seves instal·lacions. També agraeixo l’esforç ingent que està fent el personal sanitari d’aquest país i, en concret, els CAP de la nostra ciutat que són qui atenen les residències.”
Una vegada es determini el nombre de persones a extreure de les residències així com els hotels que estiguin operatius, Creu Roja assumirà el trasllat en els seus vehicles de transport adaptat. En principi, la previsió és que aquest trasllat pugui dur-se a terme durant aquest cap de setmana.
Ingla: “Tampoc no hem d’oblidar l’esforç de les persones que es deixen la pell per tenir cura de la gent gran de les residències. Ara toca garantir que puguin treballar amb condicions segures per evitar el contagi. Els cal EPI de forma urgent.”
Actualment, s’està treballant en la gestió del servei de càtering per abastir els usuaris allotjats en aquests hotels.  Uns hotels que també, segons les últimes gestions del consistori, podrien acollir malalts de COVID-19 de l’Hospital General de Catalunya que estan a punt de rebre l’alta, així com sanitaris d’aquest equipament perquè hi puguin pernoctar.
Ingla: “Vull enviar una abraçada a totes les famílies santcugatenques que han perdut algun famiiar i no l’han pogut acomiadar com es mereixia. Seguim cuidant-nos mantenint el confinament.”
D’altra banda, les tasques de desinfecció de carrers i mobiliari urbà que van engegar-se fa una setmana s’han ampliat a partir d’aquest dissabte amb la desinfecció, a càrrec del servei de neteja, dels exteriors de les residències de gent gran de tot el terme municipal.