Ajuntament

L’Ajuntament destina a les residències de gent gran 150 kits de tests ràpids per detectar el COVID19

01/04/2020
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament porta els 150 kits de tests ràpids per detectar el COVID19 al CAP Sant perquè siguin utilitzats per fer proves a les residències de gent gran del municipi. La Diputació de Barcelona ha distribuït aquest dilluns els tests entre les ciutats de la província. Els tests tenen l’aprovació del departament de Salut i del departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

L’administració local ha prioritzat el col·lectiu de professionals i usuaris de les residències de gent gran perquè aquestes acullen un col·lectiu especialment vulnerable. Els residents, en molts casos, ja pateixen malalties cròniques que dificulten la detecció immediata del virus que, a la vegada, pot agreujar ràpidament el seu estat de salut. A més, la gent gran que està en residències no pot desplaçar-se als centres d’atenció primària.

Per aquests motius els kits s’han fet arribar al centre de referència CAP Sant Cugat perquè, quan sigui necessari, puguin ser utilitzats amb el monitoratge dels metges per avaluar l’estat de salut dels usuaris a les residències i actuar amb rapidesa per evitar la generació de nous focus en un col·lectiu especialment vulnerable.