Ajuntament

L’Ajuntament crea un grup de voluntariat per atendre les mascotes de les persones afectades per la COVID-19

16/04/2020
Comparteix aquesta notícia

A causa de la pandèmia del coronavirus i davant la necessitat de seguir tenint cura dels animals de companyia en el cas de persones soles afectades per la COVID-19, l’Ajuntament ha creat un grup de voluntariat per a prestar serveis per l’alimentació, les passejades o l’acolliment temporal.

El servei es prestarà en dos supòsits:

  • Persones afectades pel coronavirus que han de ser ingressades a l’hospital, per la qual cosa els animals hauran de ser acollits temporalment.
  • Persones afectades pel coronavirus que hagin de quedar-se a casa i no puguin tenir cura de l’animal pel que fa a l’alimentació i les passejades (en el cas de gossos)

L’equip de persones voluntàries tindran encomanades les tasques de:

  • Compra d’aliments per als animals, que es deixarà a la porta de la persona usuària evitant el contacte i així qualsevol opció de contagi
  • Passejades del gos o gossa
  • Acolliment temporal de l’animal quan la persona ingressada no pugui deixar-lo a càrrec de cap altra persona

Les persones que necessitin suport per la comprar d’aliments, per treure a passejar el gos  o d’altres activitats relacionades amb la cura diària de l’animal, així com per l’acollida temporal del seu animal de companyia han de posar-se en contacte amb l’Ajuntament a través del telèfon: 93 565 70 00 o del mail: [email protected]

Formar part del grup de voluntariat

Actualment hi ha un grup format per  16 persones voluntàries. En cas d’estar interessada a forma-ne part, la persona haurà de contactar amb [email protected]

Francesc Carol, regidor de Seguretat Ciutadana i de Via Pública i Benestar Animal:

“Des de l’Ajuntament vetllem perquè la pandèmia i el confinament no suposin un patiment pels animals de companyia ni pels seus propietaris. En aquesta lluita contra el coronavirus, no deixarem a ningú enrere”.

 

 Gemma Aristoy, regidora de Ciutadania, Salut i Esports:

“Un cop més la ciutadania s’aboca a ajudar a totes aquelles persones que ho necessitin. L’Oficina del Voluntariat està recollint totes les propostes i organitzant una resposta per garantir el benestar d’aquests animals de companyia”