Ajuntament

L’Ajuntament celebra l’adjudicació de les obres per instal·lar pantalles acústiques a l’AP-7/ B-30, a l’alçada de Mira-sol

09/05/2023
Comparteix aquesta notícia

El consistori celebra l’adjudicació, per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, de les obres per instal·lar pantalles acústiques a l’AP-7 / B-30 al seu pas pel barri de Mira-sol amb l’objectiu de reduir el soroll que genera aquesta autopista.

Concretament, les noves pantalles s’ubicaran a:

  • Tram AP-7 entre els km 157,2 i 158,2: cobrirà els barris de Mas Gener i Can Cabassa (Mira-sol): aproximadament des del tram on es troba la urbanització Polis-alfa fins a la sortida de l’Hospital General. Les obres serviran per substituir i perllongar les actuals pantalles acústiques amb l’objectiu de millorar la seva eficiència.
  • Tram B-30 entre els km 0,6 i 2,3: cobrirà la zona de l’estany dels Alous (banda municipi de Rubí). Es col·locaran noves pantalles acústiques d’entre 6 i 8 metres d’alçada, de tipus vegetal o plafó metàl·lic en funció del tram. Addicionalment, entre els quilòmetres 0,7 i 0,8 s’haurà d’ampliar el terraplè existent per tal d’instal·lar-hi les pantalles (en aquest punt serà de tipus vegetal i de 6 metres d’alçada).

Aquests treballs formen part d’un paquet d’intervencions de protecció acústica que es duran a terme a quatre carreteres de la província de Barcelona i que el ministeri ha adjudicat per un valor global de 4,9 milions d’euros finançats a través dels fons Next Generation de la UE.

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència: “És una satisfacció que després de tants anys de treball, de lluita i de reivindicacions per part dels veïns de Mira-sol per fi podem donar la bona notícia que s’executaran les obres amb un calendari. Jo crec que en aquest cas hem d’agrair també al Ministeri de Foment per haver desencallat un projecte que feia dècades que es reivindicava per part del veïnat i també dels diferents governs.

Nous projectes d’apantallament

D’altra banda, està previst que properament el Ministeri encarregui la redacció de dos nous projectes d’apantallament a l’alçada de l’Hospital General i la Clínica Asepeyo. A petició de l’Ajuntament també s’inclouran estudis de sonometria per valorar la possibilitat de construir pantalles acústiques al tram de la B30 més proper a Valldoreix.

Pere Soler: “Ara ens quedarà veure per quan l’adjudicació dels estudis que han d’incrementar aquestes pantalles acústiques a l’alçada del polígons d’activitat econòmica de Can Sant Joan i també de l’àmbit de Valldoreix. Estem esperançats que això succeeixi abans d’acabar l’any”.