Ajuntament

L’Ajuntament cancel·la la Festa Major 2020 a causa de la COVID-19

08/04/2020
Comparteix aquesta notícia

Després d’un llarg debat i un intens període de reflexió, l’Ajuntament ha decidit cancel·lar la Festa Major 2020 –que s’havia de celebrar del 26 al 29 de juny- així com la resta de festes majors de barris d’aquest estiu (la Floresta, Mira-sol, Mas Gener, Can Barata i Sol i Aire) a causa de la pandèmia del coronavirus COVID-19.

El consistori lamenta haver de prendre aquesta decisió excepcional, però per davant de tot prioritza la salut i el benestar dels santcugatencs i santcugatenques. De fet, encara no es té la certesa absoluta de quan s’aixecarà el confinament de la població ni tampoc a partir de quan es podrà tornar a realitzar actes multitudinaris (com és el cas de la Festa Major de Sant Cugat).

Malgrat tot, l’àrea de Cultura i Joventut de l’Ajuntament han començat a treballar en l’organització d’una gran festa per a tota la ciutat a la tardor (amb data encara per tancar). Aquesta festa serviria per compensar el buit que deixarà la cancel·lació de la Festa Major 2020 i per celebrar el retrobament de la ciutadania així com reactivar la cultura i la vida de la ciutat.

 Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura: “Ens veiem obligats a prendre una decisió difícil, excepcional, però hem de ser curosos i conscients del moment que estem vivint. Ara bé, també tenim moltes ganes de reactivar la ciutat amb una gran festa popular a la tardor per celebrar el retrobament de la convivència i de la cultura”.

 “Sabem que es farà estrany no gaudir de la Festa Major com sempre hem fet, però el que hem decidit ho hem parlat amb els agents implicats i agraïm per avançat la seva comprensió”