Ajuntament / Protecció civil / Seguretat ciutadana

L’Ajuntament atén més de 200 incidències causades pel temporal Gloria

23/01/2020
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat desactiva la fase d’alerta per la millora de la situació meteorològica. Des de l’inici del temporal Gloria (dilluns 20 de gener) i fins avui la ciutat ha acumulat més de 200 incidències causades pel vent i la pluja. Afortunadament a Sant Cugat no s’ha registrat cap dany personal durant el pas d’aquest temporal.

La desactivació de l’alerta implica que totes les activitats organitzades per l’Ajuntament a l’aire lliure es desenvoluparan amb normalitat a partir d’ara (sempre i quan no hi hagi alguna afectació puntual en algun espai que encara s’hagi de resoldre). Així mateix, ja no hi ha cap recomanació d’evitar fer activitats a l’exterior a causa de la situació meteorològica.

Recull d’incidències a Sant Cugat

Des de l’inici del temporal Gloria s’han registrat 88 incidències en l’arbrat (49 arbres caiguts i 39 branques esberlades) i gairebé un centenar d’afectacions al mobiliari urbà, cablejats aeris, voladissos i talls de trànsit puntuals a causa d’aquestes afectacions.

A més a més els voluntaris de l’ADF han efectuat unes 45 actuacions relacionades amb l’arbrat, especialment en zones boscoses i contigües a Collserola. També cal afegir, en aquest mateix àmbit de zona boscosa, 8 actuacions en l’arbrat de l’empresa de serveis que treballa fent neteja de franges forestals.

Pel que fa a les afectacions al subministrament elèctric, Endesa confirma a l’Ajuntament que en aquests moments hi ha 18 incidències de baixa tensió que afecten 110 abonats. Cal recordar que en barris com Sol i Aire i Mas Fortuny no van tenir electricitat durant algunes hores.

Una de les incidències més destacades ha estat la caiguda a causa del vent d’algunes parts de la coberta de l’espai Pere Grau de les Planes. De fet, en aquests moments l’accés a aquesta zona continua tancat per precaució i fins que els tècnics puguin garantir que no hi hagi perill de cap despreniment.

En termes generals, la circulació viària no s’ha vist afectada durant el temporal. Només s’han produït talls puntuals per caiguda d’arbres, el tall d’unes hores del camí de can Camps (per una zona inundada, que ja està resolta) i uns desperfectes al ferm del camí d’accés a Sant Medir des de la Rabassada. En aquests moments la via és transitable i es treballarà per arranjar el ferm.

Les escoles també han obert amb tota normalitat i l’única afectació ha estat la manca de calefacció durant dimarts a la tarda a l’escola Ciutat d’Alba, una zona amb aigua estancada al pati de l’escola Pins del Vallès i unes goteres en una aula de l’escola Gerbert d’Orlhac. En aquests moments s’està treballant per resoldre les incidències en aquests dos últims centres educatius.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha seguit amb deteniment l’evolució de la situació meteorològica causada pel temporal Glòria. A través de les diverses reunions de Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) s’han pogut concretar les actuacions a realitzar i fer seguiment de la situació.

Ingla, acompanyada dels regidors de Seguretat Ciutadana Francesc Carol i de Serveis Urbans, Mobilitat i Transports, José Gallardo, ha volgut agrair “la feina feta a tot el personal que ha actuat per resoldre les incidències del temporal: tècnics de diferents àrees municipals, Policia Local, Mossos, Bombers, Protecció Civil, Brigada d’Obres, Creu Roja, ADF i les empreses de serveis que treballen per l’Ajuntament”.

Més de 170 persones han format part del dispositiu posat en marxa per l’Ajuntament:
• ADF – 7 persones
• MANTENIMENT ARBRAT – 24 persones empreses externes
• MANTENIMENT PARCS I JARDINS – 18 persones empreses externes
• BRIGADA DE JARDINERIA – 4 persones
• BRIGADA D’OBRES – 17 persones
• VALORIZA (neteja embornals) – 33 persones
• CITELUM (revisió d’instal·lacions) – 4 persones
• POLICIA LOCAL – 41 persones
• PROTECCIO CIVIL – 22 (10 professionals i 12 voluntaris)
• COMUNICACIÓ – 7 persones

Alguns equips es mantindran actius durant les properes hores per resoldre les possibles incidències que puguin sorgir. En aquest sentit, les xifres d’incidències també podrien canviar en funció de les actuacions que es facin en les properes hores i d’un anàlisi tècnic més complet.