Ajuntament

L’Ajuntament aprofita el període estival per seguir executant obres de millora a la ciutat

02/08/2019
Comparteix aquesta notícia

Aprofitant que durant els mesos d’estiu disminueix l’afluència de persones i vehicles als carrers, un any més l’Ajuntament destina aquest període –especialment el mes d’agost- per seguir executant diversos treballs per la millora dels carrers i de la mobilitat. L’objectiu és avançar en l’execució d’aquestes obres i aconseguir que afectin el mínim possible el dia a dia dels ciutadans.

Enguany a la ciutat s’estan executant els següents projectes:

Pas segur per a vianants i bicicletes a la rotonda de l’Hipòdrom: en els propers dies es faran actuacions –sense que hi hagi afectacions al trànsit- per ampliar les voreres i la illeta interior del costat oest (direcció Rubí). Posteriorment, els dies 13 i 16 d’agost està previst executar els dos passos elevats a cada un dels costats (aquesta actuació sí que suposarà un tall puntual de trànsit en aquesta rotonda durant el matí d’aquests dos dies). Finalment, les obres prosseguiran –sense cap més tall de trànsit previst- i es preveu que l’obra finalitzin al setembre.

Vianantització d’avinguda Cerdanyola: durant el mes d’agost està previst formigonar el tram que actualment està en obres, començar el clavegueram del tram restant fins al carrer Montserrat i fer l’arranjament i formigonat de la cruïlla amb el pg. Torre Blanca.

Com a conseqüència d’aquestes actuacions, a partir del 5 d’agost es tallarà aquesta cruïlla i es restringirà la circulació en els trams de pg. Torre Blanca, entre pl. d’en Coll i c. Vallès, i d’av. Cerdanyola, entre c. Borrell i pg. Torre Blanca. Aquesta afectació s’allargarà fins a finals d’agost.

Pel que fa al transport públic, del 5 d’agost al 4 d’octubre, s’anul·la la parada del bus d’av. Cerdanyola i les línies L1, L8 i L9 tindran la parada a la Rambla del Celler – Parc de la Pollancreda.

Remodelació carrer Can Llobet, a la Floresta: les obres, que està fent l’empresa Catalana de Inversión y Construcción Tres, SL, van començar a finals de maig i consisteixen en la renovació de la xarxa d’aigües, la reordenació dels serveis i la renovació del paviment amb plataforma única per pacificar el trànsit.

Els dies 7, 8 i 9 d’agost està previst asfaltar el carrer i arranjar la cruïlla amb l’av. Verge de Montserrat i el pg. de la Floresta amb una illeta que en faciliti la mobilitat. Aquesta actuació implicarà les següents afectacions:

  •  Baixada de Can Llobet: continua tallada per obres fins a finals d’agost o principis de setembre.
  •  Av. Verge de Montserrat, entre la carretera de Vallvidrera i la Baixada de Can Llobet estarà tallada al trànsit i només hi podran accedir el veïnat i comerciants. Aquest tram funcionarà, aquests tres dies, com un carrer sense sortida.
  • C. Dels Pinyonaires: estarà tallat i no hi podrà accedir cap vehicle.
  • Pg. de la Floresta, entre la Baixada de Can Llobet i el c. Bona Vista: estarà tallat a la circulació i no hi podrà accedir cap vehicle.

La reurbanització del carrer de Can Llobet s’emmarca en la segona fase del Pla de Millora de la Floresta, que preveu l’arranjament de trams de carrers, passatges, escales i places que no es van incloure en la primer fase.

Pla de manteniment de ferms al centre i a Mira-sol: són actuacions de millora del paviment a les principals vies de circulació del municipi. Durant el mes d’agost, es faran les següents actuacions:

Primera setmana d’agost:

  • Av. Bilbao (5, 6 i 7 d’agost): s’aniran tallant per trams per poder fer les actuacions.

Última setmana d’agost:

  • Av. Montserrat Roig (26, 27 i 28 d’agost): es tallarà el trànsit mentre es fan les actuacions.
  • Cruïlla dels carrers Orient i Montserrat (26 i 27 d’agost): quedarà tallada al trànsit mentre es fan les actuacions.
  • Carrer Clementina Arderiu (26 i 27 d’agost): es tallarà el trànsit mentre es fan les actuacions.
  • Pl. Gabriel Ferrater (26 d’agost): quedarà tallada al trànsit mentre es fan les actuacions.

El pla de manteniment de ferms s’està duent a terme des del mes de maig, té un pressupost total de 400.000 € i preveu una superfície de 6.000 m2 d’asfalt.

Urbanització de Can Borrull, a les Planes: les obres estan a la recta final i durant la primera quinzena d’agost està previst fer la senyalització vertical i horitzontal i col·locar les tanques de seguretat i barana per separar la zona dels vinanats de la carretera. Els treballs s’acabaran al setembre, amb l’adequació dels accessos als habitatges, una actuació d’Endesa i la restitució ambiental.

Amb aquesta actuació d’urbanització, s’ha fet una millora de la mobilitat i la seguretat a la carretera de Vallvidrera, una ampliació de la calçada i de les voreres; la dotació dels serveis de clavegueram i enllumenat públic a les finques que no en tenien; i la construcció d’un mur de formigó per protegir els habitatges de possibles creixements de la riera.

Així mateix, aprofitant que alguns equipaments municipals estan tancats al públic, l’Ajuntament destina aquest període per fer-hi obres d’adequació i millora dels espais. Les principals actuacions enguany són:

Espai i Casal Jove, a la Floresta: El projecte preveu tancar l’espai porxat que hi ha a sota del Centre Social i Sanitari per guanyar nous espais de trobada i per fer activitats per al jovent de la Floresta. La previsió és que les obres comencin a finals d’agost, tal com es va acordar amb el barri per no afectar l’espai durant la festa major. Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Edisset Obres i Serveis, SL, per un import de 178.622 €.

Coberta de la pista d’hoquei de la ZEM Jaume Tubau: la coberta de la pista d’hoquei serà de planxa nervada i anirà col·locada sobre una estructura metàl·lica sostinguda per dues fileres de pilars. A més, l’estructura estarà preparada per col·locar instal·lacions d’il·luminació. L’objectiu del projecte és millorar la qualitat de la pista, on entrena el Patí Hoquei Sant Cugat, i potenciar-ne l’ús. Les obres suposen una inversió municipal de 230.000 euros.

Després de diversos endarreriments en la construcció de la coberta a causa del no compliment per part de l’empresa APIMET, adjudicatària de l’obra, el mes de juliol l’Ajuntament i l’empresa han signat un acord per la represa dels treballs, que recull les fases de realització durant tot l’estiu i la finalització a la tardor. Segons el calendari acordat, APIMET disposa de 12 setmanes per construir la coberta i els pilars metàl·lics, traslladar-ho tot des del taller i muntar-ho. L’Ajuntament supervisa cada una d’aquestes fases i, en cas d’incompliment de qualsevol d’aquests terminis, es rescindirà automàticament el contracte.

D’aquesta manera, el Consistori ha volgut evitar haver de fer una nova licitació, ja que això endarreriria encara més una obra que ja fa molts mesos que hauria d’estar acabada.

Altres obres en marxa: remodelació de La Unió (tram final de les obres), rehabilitació façana sud del Monestir, millora del Bosc de Volpelleres i la millora de la riera de Can Cabassa.